ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Θα ρωτούσα τον κύριο Καραμανλή γιατί δεν έκλεισε τα τρένα» λέει πατέρας θύματος

Τέμπη: «Θα ρωτούσα τον κύριο Καραμανλή γιατί δεν έκλεισε τα τρένα» λέει πατέρας θύματος

Ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών μίλησε για την πρωτοβουλία καλέσματος του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Λάρισα

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη ζητούν διά ζώσης συνάντηση με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, έτσι ώστε να συζητήσουν με τον πρώην υπουργό όσα εκτυλίχθηκαν από την ημέρα του πολύνεκρου δυστυχήματος μέχρι και σήμερα.

Το κάλεσμα στον πρώην υπουργό έγινε μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Νίκο Πλακιά, που έχασε τις δίδυμες κόρες του καθώς και την ανιψιά του στην τραγωδία.

«Σας περιμένουμε έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε μπροστά μας και γιατί όχι, να γυρίσετε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά σας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Νίκος Πλακιάς, ενώ αφήνει κι ένα υστερόγραφο καταλήγοντας, στο οποίο γράφει τα εξής: «Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε μαζί μας».

Ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», για την πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων.

«Εμείς είμαστε παρόν και βλέπουμε ότι κανείς δεν θέλει να μας αντιμετωπίσει», είπε αρχικά και συνέχισε υπογραμμίζοντας «μετά από 13 μήνες οφείλουμε στον κόσμο να μάθει και να ακούσει και τις δύο πλευρές».

Όπως ανέφερε ο κύριος Πλακιάς, η πρόσκληση προς τον κύριο Καραμανλή είναι ανοιχτή στην περίπτωση που δεν μορέσει να ανταποκριθεί στο αυριανό κάλεσμα. «Αν δεν μπορεί αύριο, όποια μέρα, όποια ώρα και όποιο κανάλι θέλει, αλλά με κάμερες εμείς είμαστε ανοιχτοί».

Παράλληλα ανέφερε οτι «Αν υπάρχει κράτος δικαίου πρέπει αύριο να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. Είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να λέει όσοι ασχολούνται με το μπάζωμα είναι για τα μπάζα; Το μπάζωμα το ανακάλυψαν καθαρά οι συγγενείς με τους αστυνομικούς», ενώ σε ερώτηση για το ποιά θα ήταν η πρώτη ερώτηση που θα έκανε στον κύριο Καραμανλή εάν τον είχε μπροστά του, απάντησε πώς θα τον ρωτούσε «γιατί δεν έκλεισε τα τρένα, αφού η σύμβαση 717 δεν είχε υλοποιηθεί;».