ΕΛΛΑΔΑ

Π. Αντώνιος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου : «Όλα ξεκινούν από την κλοπή στο Βόλο»

Π. Αντώνιος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου : «Όλα ξεκινούν από την κλοπή στο Βόλο»
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Ο πατέρας Αντώνιος μίλησε για όλα μια μέρα μετά την επανεμφάνισή του 

Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μίλησε ο π. Αντώνιος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

«Ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη και άσκηση πνευματική για όλους εμάς που θέλουμε να ασκούμαστε στις δυσκολίες με τη βοήθεια του Θεού», είπε για τη χθεσινή παρουσία του στο δικαστήριο.

«Είναι ένας εφιάλτης, ένα ψεύτικο, ούτε καν όνειρο. Δεν μπορούσα να σκεφτώ πως θα είχα μπλεχτεί σε τέτοια πλεκτάνη. Όλοι αυτοί που μεγάλωσαν στην Κιβωτό, μεγάλωσαν, μορφώθηκαν, είναι τεράστια αδικία από όσα ειπώθηκαν», τόνισε μιλώντας στο STAR.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Όλα ξεκινούν από την κλοπή στο Βόλο, όταν ανακαλύπτουμε την κατάσταση άρχισαν να λένε για τον έναν και για τον άλλο. Τα παιδιά είναι κατευθυνόμενα, στο βωμό τους συμφέροντος κάποιων ανθρώπων».

«Πολλά παιδιά που πήραν το μέρος μας κα είπαν την αλήθεια, τους πέταξαν έξω εκδικητικά», σημείωσε ακόμη.

«Είναι αστείο και γελοίο να λένε πως είμαι ηθικός αυτουργός», ανέφερε σε άλλο σημείο. «Θα δείξουμε με αποδείξεις και στοιχεία τη αλήθεια μας, και την σκευωρία», πρόσθεσε.

«Όλοι οι παιδαγωγικοί κανόνες είχαν καταρτιστεί από ειδικούς παιδαγωγούς», διευκρίνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

«Φρόντισαν να κολλήσουν κατηγορίες σε όλους για να πάρουν την Κιβωτό από τα χέρια μας», κατήγγειλε ο π. Αντώνιος.

Πού βρίσκεται σήμερα ο πατέρας Αντώνιος

«Όλα καταλήγουν στην Ανάσταση, εμπιστεύομαι τον Θεό. Ανάσταση είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια», είπε ακόμη και κατήγγειλε πως «κατά την άποψη μας τα παιδιά σήμερα παραμελούνται συστηματικά».

«Μίλαγαν για βίλες και πισίνες, εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ένα σπίτι. Ήταν όλα ψέμματα. Είχαμε κάνει την δουλειά μας σπίτι», ανέφερε και είπε ακόμη πως αυτήν την στιγμή φιλοξενούνται από ένα ζευγάρια από την Αλβανία, το οποίο είχαν βοηθήσει κατά το παρελθόν.

Χθες βρέθηκε στο δικαστήριο

Χθες ο π. Αντώνιος επανεμφανίστηκε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Για τις 4 Απριλίου διεκόπη η δίκη του πατέρα Αντωνίου και επτά πρώην εργαζόμενων στην Κιβωτό του Κόσμου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στην οργάνωση.

Ξυλοδαρμοί, απομόνωση, βαριές εργασίες και σκληρές τιμωρίες σε βάρος ανηλίκων παιδιών περιγράφονται γλαφυρά στις 38 σελίδες του κατηγορητηρίου, που φέρνει τον ιδρυτή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» και τους συνεργάτες του αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη.

Η δίκη έχει αναβληθεί δυο φορές και επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, αλλά έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του πατέρα Αντώνιου διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Πάντως όταν ξεκινήσει αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό, αφού υπάρχει πλήθος μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν