ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος για π. Αντώνιο: Δεν παύει να είναι παιδί μου

Αρχιεπίσκοπος για π. Αντώνιο: Δεν παύει να είναι παιδί μου
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο π. Αντώνιος του ζήτησε συνάντηση 

Νέα τοποθέτηση για τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Ο Αρχιεπίσκοπος συναντιέται με όποιον του το ζητήσει , μου ζήτησε ο πατέρας Αντώνιος, δεν ξέρω πότε θα μάθουμε την αλήθεια. Δεν παύει να είναι παιδί μου, να ευχηθούμε να λάμψε η αλήθεια κι αυτή η αλήθεια ή θα δικαιώσει ή θα αφήσει ανθρώπους σε δοκιμασία», είπε στον ΑΝΤ1.

Χθες ο π. Αντώνιος επανεμφανίστηκε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Για τις 4 Απριλίου διεκόπη η δίκη του πατέρα Αντωνίου και επτά πρώην εργαζόμενων στην Κιβωτό του Κόσμου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στην οργάνωση.

Ξυλοδαρμοί, απομόνωση, βαριές εργασίες και σκληρές τιμωρίες σε βάρος ανηλίκων παιδιών περιγράφονται γλαφυρά στις 38 σελίδες του κατηγορητηρίου, που φέρνει τον ιδρυτή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» και τους συνεργάτες του αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη.

Η δίκη έχει αναβληθεί δυο φορές και επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, αλλά έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του πατέρα Αντώνιου διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Πάντως όταν ξεκινήσει αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό, αφού υπάρχει πλήθος μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν