ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Κανείς από τους κατηγορουμένους για την 717 δεν έχει καταβάλλει εγγυήσεις

Τέμπη
Ο τόπος της σιδηροδρομικής τραγωδίας έναν χρόνο μετά
Αρχείου EUROKINISSI

Αγωγή και κατά του Κυριάκου Βελόπουλου για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης από τον δικηγόρο μιας εκ των κατηγορουμένων

Καμία από τις μαμούθ εγγυήσεις ύψους από 500.000 έως 900.000 ευρώ που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα από την Ευρωπαία ανακρίτρια για την υπόθεση της σύμβασης 717, δεν έχει καταβληθεί από τους πέντε κατηγορουμένους που έχουν απολογηθεί, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των 5, Θρασύβουλο Κονταξή.

Όπως εξήγησε σήμερα ο δικηγόρος, θα προσφύγει στην ανακρίτρια ζητώντας να εξαφανιστεί η εγγύηση για την εντολέα του, στην οποίο έχει επιβληθεί ποσό 600.000 ευρώ, αφού δεν διαθέτει τα χρήματα. Μάλιστα, αν απορριφθεί το αίτημα θα κατατεθεί προσφυγή στο αρμόδιο στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Αγωγή κατά Βελόπουλου

Αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου έχει καταθέσει ο κ. Κονταξής, κάνοντας λόγο για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης έπειτα από δηλώσεις του στη Βουλή για τους εμπλεκόμενους στην σύμβαση 717.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).

Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).
Στα πλαίσια αυτά κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό.

Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις.» ανέφερε ο κ. Κονταξής.

Σχετικές ειδήσεις