ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Σοκ! 13χρονος συνελήφθη για διακίνηση φωτογραφιών 12χρονης

Θεσσαλονίκη - Σοκ! 13χρονος συνελήφθη για διακίνηση φωτογραφιών 12χρονης
Unsplash

Σοκ προκαλεί στη Θεσσαλονίκη το περιστατικό διακίνησης φωτογραφιών μεταξύ παιδιών ηλικίας 12 και 13 ετών!

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν 13χρονο ο οποίος κατηγορείται ότι διακίνησε προς τρίτους προσωπικές φωτογραφίες μιας 12χρονης η οποία μάλιστα μόλις το αντιλήφθηκε αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Της Φανής Χαρίση

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία των γονέων στις αστυνομικές αρχές σύμφωνα με την οποία ο 13χρονος που φοιτά σε σχολείο κοντινό με το σχολείο της κόρης του κατάφερε και είχε στην κατοχή του 8 βίντεο και μία φωτογραφία της 12χρονης τα οποία και διαμοίρασε σε άλλους φίλους του.

Η 12χρονη που συνομιλούσε μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον 13χρονο πίστευε ότι μιλούσε με κάποιον άλλο κι όχι με τον 13χρονο τον οποίο φέρεται να μην γνωρίζει καθώς είναι μαθητές σε διαφορετικά σχολεία. Ύστερα από την καταγγελία των γονέων, οι οποίοι ανέφεραν στις αρχές ότι η κόρη τους προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά το συμβάν, έγινε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του 13χρονου βρέθηκε το επίμαχο υλικό και συνελήφθη.

Εις βάρος του 13χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής πράξεις: «χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων». Ο ανήλικος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.

Σχετικές ειδήσεις