ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Αλεξανδρούπολη: «Ήρθα να κάνω καταγγελία και με συνέλαβαν» – Τι είπε ο καθηγητής που κατηγορείται ότι παρενόχλησε μαθήτρια

Αναβολή για τις 11 Απριλίου πήρε η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης. Ο άνδρας αρνείται κάθε κατηγορία της μαθήτριας, λέγοντας πως είχε πάει στο τμήμα για καταγγελία και βρέθηκε να έχει συλληφθεί.

Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη, με τον όρο να μην πλησιάζει το Λύκειο. Μόλις βγήκε από το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης τον περίμεναν δημοσιογράφοι οι οποίοι τον ρώτησαν για την σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας που κατηγορείται ο ίδιος τους απάντησε με... το άσμα του Νίκου Ξυλούρη «Πώς να σωπάσω».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπαιδευτικός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου στο προαύλιο του Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη. Φέρεται να προσπάθησε επανειλημμένα να πλησιάσει την 16χρονη μαθήτρια, η οποία εμφανώς τρομαγμένη ενημέρωσε τη διευθύντριά της για το συμβάν.

Σύμφωνα με το Mega ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό έσπευσε στο Γυμνάσιο, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν πως ο εν λόγω καθηγητής περιφέρεται στο προαύλιο.

Συνελήφθη με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας της υπηρεσίας (σ.σ. του Γυμνασίου), για απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς η μαθήτρια υποστήριξε ότι σε συστηματική βάση παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ επιχειρούσε να τη θωπεύσει σε ευαίσθητα σημεία.

Κατέθεσε ότι ο καθηγητής από τον Δεκέμβριο του 2023 ως και τον Μάρτιο του 2024 την θώπευσε δύο φορές στα γεννητικά της όργανα.

Σύμφωνα με αναφορές πήγαινε στο μάθημα με διάφορες αμφιέσεις μέχρι και ως... Νίντζα.

«Ήρθα να κάνω καταγγελία και με συνέλαβαν»

Ο ίδιος κατήγγειλε συκοφαντική δυσφήμιση.

«Ήρθα εδώ να κάνω καταγγελία και με συνέλαβαν. Θέλω συνέντευξη από δημοσιογράφο, Απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους. «Βία και συκοφαντία, ντροπή για το ελληνικό κράτος, ντροπή», προσέθεσε.