ΕΛΛΑΔΑ

«Θερίζει» η ενδοοικογενειακή βία: 141 περιστατικά και 73 συλλήψεις σε 24 ώρες

«Θερίζει» η ενδοοικογενειακή βία: 141 περιστατικά και 73 συλλήψεις σε 24 ώρες
Pixabay

Πέντε θύματα ενδοοικογενειακής βίας ζήτησαν να διαμείνουν σε δομή

Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος στις καταγγελίες για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα, καθώς μόνο το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 141, ενώ έγιναν 73 συλλήψεις. Μάλιστα 5 θύματα ζήτησαν να διαμείνουν σε δομή. Την ίδια ώρα, οι αρχές επιδεικνύουν άμεση κινητοποίηση.

Χθες (9/4) στις 4:30 σημειώθηκε μία σύλληψη στη Λάρισα. Ειδικότερα, μεταφέρθηκε στο Γ.Α.Ε.Β. του Α.Τ. Λάρισας μια υπήκοος Βουλγαρίας, γεννημένη το 1982 και υπέβαλε έγκληση σε βάρος του άνδρα, που γεννήθηκε το 1963, πρώην συντρόφου της, για εξύβριση, πράξη που έλαβε χώρα το απόγευμα στις 8/4, μέσω τηλεφώνου. Επιπλέον, κατέθεσε ότι ο δράστης, κατά το παρελθόν, έχει ασκήσει σωματική βία σε βάρος της, με πιο πρόσφατο περιστατικό πριν από τέσσερις με πέντε μήνες στην Παλιουριά Γρεβενών, όπου χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Επίσης και πριν από έναν χρόνο περίπου, δράστης την είχε χτυπήσει με μπουνιές στο κεφάλι, όπου και τότε μετέβη σε νοσοκομείο της Λάρισας. Παθούσα ενημερώθηκε για τους φορείς παροχής αρωγής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας καθώς και για την παροχή ασφαλούς διαμονής και δεν επιθυμούσε να της παρασχεθεί κατάλυμα. Δήλωσε ότι θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε φιλικό της πρόσωπο.

Επίσης, σημειώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα, γεννημένος το 1986, διότι άνοιξε την παροχή φιάλης προπανίου θερμάστρας εντός δωματίου του και απευθυνόμενος στη μητέρα του, η γεννημένη το 1971, απειλούσε πως θα βάλει φωτιά. Στην παθούσα χορηγήθηκε κατάλογος φορέων και υπηρεσιών παροχής αρωγής σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ερωτήθηκε εάν επιθυμεί να μεταβεί στο νοσοκομείο για εξέταση ή να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο διαμονής και αρνήθηκε. Ο δράστης είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Δίχως τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Υπενθυμίζεται, ότι από το Σάββατο 6 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 8 Απριλίου καταγράφηκαν συνολικά 9 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και με 11 συλλήψεις άτομα – στην πλειοψηφία τους άνδρες – σε περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Στο Αίγιο, άνδρας καταγγέλθηκε από τη σύντροφό του για πρόκληση σωματικής βλάβης, χτυπώντας τη στο κεφάλι με το όργανο του σιδερώματος των ρούχων.

Στο Αιτωλικό, οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία γυναίκας για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του συζύγου της, τού πέρασαν χειροπέδες.

Σχετικές ειδήσεις