ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Η χειρουργική ακρίβεια των εκτελεστών του 32χρονου – Με «δόλωμα» το… πάρκινγκ

Βύρωνας: Η χειρουργική ακρίβεια των εκτελεστών του 32χρονου –  Με «δόλωμα» το… πάρκινγκ
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.

Σοκάρουν τα νέα βίντεο που είδαν το «φως» της δημοσιότητας από τη στυγερή δολοφονία στον Βύρωνα.

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινωνία τις εξελίξεις αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημα που σημειώθηκε περί τις 21:30 της Πέμπτης (09/05), σε κεντρική πλατεία του Βύρωνα, όπου άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή, «γάζωσαν» έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 32 ετών, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τη γυναίκα του, η οποία τραυματίσθηκε ελαφρώς. Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη.

Τραγική φιγούρα το επτάχρονο παιδάκι του ζευγαριού, το οποίο έπαιζε στην πλατεία μαζί με τη γιαγιά του και είδε τη δολοφονία του πατέρα του με τα ίδια του τα μάτια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν κάθε κίνηση της οικογένειας του θύματος, ενώ, φαίνεται πως κρατούσαν θέση… πάρκινγκ στο θύμα.

Οι δράστες είδαν το υποψήφιο θύμα τους να έρχεται και τότε, έβαλαν μπρος το δίκυκλο όχημα φεύγοντας από το σημείο, με αποτέλεσμα να αφήσουν μία θέση πάρκινγκ ελεύθερη που θα λειτουργούσε ως δέλεαρ για τον άνδρα από την Αλβανία. Οι εκτελεστές έκαναν το τετράγωνο με τη μηχανή και επέστρεψαν στο σημείο, με τον έναν εξ αυτών να κατεβαίνει και να πυροβολεί το θύμα, αδιαφορώντας για τους περαστικούς.

Σε βίντεο ντοκουμέντο του MEGA, o 32χρονος φαίνεται να κείτεται νεκρός έξω από το ΙΧ του. Οι δύο αναβάτες φορούν σκουρόχρωμα κράνη που καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Στέκονται δίπλα στην πόρτα του οδηγού και πυροβολούν. Δύο σφαίρες «κόβουν» το νήμα της ζωής του. Αρχικά, η γυναίκα του αρχικά χάνει τις αισθήσεις της και όταν συνέρχεται, αποχωρεί από τη θέση του συνοδηγού, ούσα μέσα στα αίματα.

«Ήταν λίγο ανοιχτό το τζάμι και τον πυροβόλησαν από αυτό το άνοιγμα. Περιμέναμε το παιδί να έρθει και τότε, είδα τη μηχανή να έρχεται και τον πυροβόλησαν», ανέφερε η σύζυγος του θύματος. Τα δύο άτομα που επέβαιναν στη μηχανή, πρόλαβαν να διαφύγουν.

Καταζητείται και μέλος συμμορίας

Το 2018, το θύμα είχε συλληφθεί για κατοχή μεγάλης ποσότητας οπλισμού και πυρομαχικών, καθώς και χρήματα που προέρχονταν από κλοπές. Τρία χρόνια αργότερα, είχε εισβάλει οπλισμένος σε μπαρ με καλάσνικοφ.

Ο ίδιος και οι συνεργοί του αναζητούσαν τον ιδιοκτήτη. Τσέκαραν ακόμη και τις ταυτότητες των πελατών –που σηκώνουν τα χέρια ψηλά– ώστε να μην εκτελέσουν το λάθος στο άτομο. Το 2022, θεωρήθηκε βασικός ύποπτος για τη φονική επίθεση σε όχημα με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νεαρού άνδρα, ηλικίας 28 ετών.

«Ήταν δύο πάνω στη μηχανή και αστραπιαία, ο ένας κατέβηκε τον πυροβόλησε»

Μάρτυρας του περιστατικού περιέγραψε ότι «ήμουν ακριβώς απέναντι στην καφετέρια, περιμέναμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν από πανηγυρισμούς. Δεν υπήρχε κάτι σε σιγαστήρα. Ήταν δύο πάνω στη μηχανή και αστραπιαία ο ένας κατέβηκε τον πυροβόλησε, ανέβηκε στη μηχανή και έφυγε», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικές ειδήσεις