ΕΛΛΑΔΑ

Κατέθεσε μήνυση ο Μάριος Λώλος

Κατέθεσε μήνυση ο Μάριος Λώλος

Την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, φυσικού και ηθικού αυτουργού και υπαίτιου υπόθαλψης ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος για την εναντίον του «δολοφονική» επίθεση στις 5 Απριλίου 2011 από γκλόπ αστυνομικού- μέλους διμοιρίας.

Ο φωτορεπόρτερ ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι δέχθηκε την επίθεση ενώ κάλυπτε φωτογραφικά συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την επομένη της αυτοκτονίας του Δημήτρη Χριστούλα, που συγκλόνισε και συντάραξε την ελληνική κοινωνία.

Στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο κ. Λώλος τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η απολύτως απρόκλητη και πισώπλατη εναντίον μου επίθεση εκ μέρους αστυνομικού, μολονότι βρισκόμουν εν ώρα εργασίας καλύπτοντας τα γεγονότα των ημερών εκείνων, και ενώ η ταυτότητα και η ιδιότητά μου είναι γνωστή στους πάντες, και ήταν κατάδηλη και από τον φωτογραφικό εξοπλισμό που έφερα, συνιστά κατάφωρη παραβίαση όχι μόνον της ποινικής νομοθεσίας, αλλά και της συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης, αφού είναι πρόδηλο ότι, στο πρόσωπό μου, υλοποιήθηκε απόπειρα τρομοκράτησης των φωτογράφων, φίμωσης του Τύπου και αποθάρρυνσης των πολιτών από την άσκηση του συνταγματικού τους δικαιώματος να συνέρχονται, να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν».

Στη σχετική μήνυση η οποία υπογράφεται από τους δικηγόρους Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου γίνεται εκτενής αναφορά στο ιατρικό ιστορικό αλλά και στις συνέπειες του «δολοφονικού χτυπήματος» αφού έκτοτε ο φωτορεπόρτερ απώλεσε την αίσθηση της αφής στο αριστερό του χέρι, ενώ υποβάλλεται σε αντιεπιληπτική αγωγή. «Όπως μου είπαν οι γιατροί, γλίτωσα το θάνατο για 1-2 χιλιοστά», αναφέρει ο κ. Λώλος ο οποίος δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής για τη χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης του σε περίπτωση εντοπισμού των υπαιτίων, ενώ επιφυλάχθηκε να ασκήσει αστικές αξιώσεις και κατά του Ελληνικού Δημοσίου.