ΕΛΛΑΔΑ

Το ιστορικό Σούλι έμεινε χωρίς εφορία-140 χλμ. μακριά πάνε οι κάτοικοι

Το ιστορικό Σούλι έμεινε χωρίς εφορία-140 χλμ. μακριά πάνε οι κάτοικοι

Η περιοχή του ιστορικού Σουλίου έμεινε χωρίς Εφορία, αφού ανεστάλη η λειτουργία της ΔΟΥ Παραμυθιάς και οι αρμοδιότητές της μεταφέρθηκαν στο τμήμα ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας, ενώ δεν προβλέπεται η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Παρά το γεγονός ότι η δήμαρχος Σουλίου, με έγγραφο της προς το υπουργείο Οικονομικών, για να διευκολύνει τη σύσταση ΚΕΦ στην Παραμυθιά, δήλωσε πως ο δήμος διαθέτει και παραχωρεί τον χώρο στέγασης του συγκεκριμένου γραφείου και τον απαραίτητο εξοπλισμό δωρεάν.

Οπως λένε στην "Κάτοψη", πρόκειται για μεγάλη αστοχία το να μην υπάρχει οικονομική υπηρεσία στην Παραμυθιά, για πολλούς λόγους. Πρώτον, διότι οι κάτοικοι της Παραμυθιάς χρειάζονται συνολικά 60 χιλιόμετρα να μετακινηθούν και οι κάτοικοι της περιοχής του Σουλίου συνολικά 140 χιλιόμετρα, για να εξυπηρετηθούν. Δεύτερον, διότι η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων και η απώλεια επαγγελματικού και προσωπικού χρόνου για μετακινήσεις επιβάρυνση είναι μεγάλη, με δεδομένο και τον περιορισμό στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Τρίτον, διότι στην περιοχή εδρεύουν πολλές αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες και καθημερινά προκύπτει ανάγκη για φορολογικές συνδιαλλαγές ή τακτοποιήσεις φορολογικών εκκρεμοτήτων. Τέταρτον, διότι η ευρύτερη περιοχή του Σουλίου έχει ιδιαίτερο ιστορικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία από το κράτος.