ΕΛΛΑΔΑ

Πήλιο: Πληρότητα 80% στα ξενοδοχεία για το Πάσχα

Πήλιο: Πληρότητα 80% στα ξενοδοχεία για το Πάσχα

Στο 80% βρίσκονται οι πληρότητες των καταλυμάτων στο Πήλιο με την πλειοψηφία των επισκεπτών να είναι Έλληνες, ενώ κατά μέσο όρο διαμορφώνονται στο 55% έως 60% σε όλη τη Μαγνησία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης, σε δηλώσεις του επανέλαβε ότι ο τουρισμός είναι η μόνη διέξοδος για την έξοδο από την κρίση και άφησε αιχμές κατά άλλων φορέων που δεν έχουν κάνει την παραμικρή προετοιμασία.

Το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος γιορτάζεται στις 5 Μαΐου και με τις υψηλές θερμοκρασίες, έχουν ανοίξει και πολλά καλοκαιρινά καταλύματα και οι επισκέπτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ 7.500 κλινών.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης έχουν ανοίξει περίπου 70% των καταλυμάτων, με το Βόλο και την Πορταριά να έχουν τις μεγαλύτερες πληρότητες.

Ειδικότερα στην Πορταριά η πληρότητα αγγίζει το 75-80%, στη Μακρινίτσα το 50 – 55%, στο Βόλο 75 – 80%, στο Ανατολικό Πήλιο οι πληρότητες κατά μέσο όρο φθάνουν το 50%, και σε περιοχές όπως Κ. Νερά, Άφησος κ.α. το 30 – 35%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αυτά υπολογίστηκαν με το μέσο όρο διαμονής τις 2 – 2,5ημέρες.

Ο υπολογισμός των ποσοστών έγινε με μέσο όρο διαμονής τις 2 - 2,5 ημέρες, ενώ ο κ. Λεβέντης, ανέφερε ότι, τα υψηλής κατηγορίες καταλύματα παρουσιάζουν μεγάλες πληρότητες σε σχέση με τα χαμηλής, ενώ οι τιμές στα καταλύματα μειώθηκαν μέχρι και 20%.