ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένουν οι συνδικαλιστές σε απεργία-Αγωνιούν οι μαθητές

Επιμένουν οι συνδικαλιστές σε απεργία-Αγωνιούν οι μαθητές

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, όπου θα αποφασιστεί η στάση της στις αλλαγές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΑΚΕ Καθηγητών θα επιμείνει στην αρχική της πρόταση να στηθούν κάλπες στα σχολεία και τις Γενικές Συνελεύσεις για:

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων (17 Μαΐου), με τη μορφή 3ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας (8 – 11 πμ) και 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ (11 πμ – 2 μμ).

Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή.

Ως τώρα, πλην του ΠΑΜΕ οι περισσότερες πλευρές τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις.

Όπως και να έχει όμως η τελική απόφαση θα παρθεί στις 15 του μήνα, μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών από την ολομέλεια των ΕΛΜΕ που θα κληθεί να αποφασίσει επί της σημερινής πρότασης της ΟΛΜΕ.

Χθες μετά τη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Την ώρα που όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγει η πατρίδα από την κρίση ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη για να μην υπάρξουν κενά αυξάνοντας τις ώρες εβδομαδιαίως από 21 σε 23 . Η συντριπτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια. Είναι αδιαπραγμάτευτη η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών. Δεν υπάρχει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τον μόχθο των μαθητών».

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ είχαν θέσει τα αιτήματά τους στον υπουργό που αφορούσαν κυρίως στη δίωρη αύξηση του ωραρίου και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του το υπουργείο επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά, ενώ η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε επιστράτευση των καθηγητών σε περίπτωση που αποφασιστεί απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Πιθανή επιστράτευση καθηγητών αν γίνει απεργία στις Πανελλαδικές