ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στον δολοφόνο του Σεργιανόπουλου

Ισόβια στον δολοφόνο του Σεργιανόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε τελικά ο 34 χρονος Γεωργιανός Δαυίδ Μουρτινέλι για την άγρια δολοφονία με 21 μαχαιριές του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008.

Οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου έκριναν ένοχο με συντριπτική πλειοψηφία (6-1) τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισης του για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη τον Γεωργιανό σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Το.. δρόμο της εσχάτης των ποινών είχε δείξει και ο εισαγγελέας της έδρας με την αγόρευση του χαρακτηρίζοντας εσφαλμένη την ποινή της 20ετούς κάθειρξης που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και τον κατηγορούμενο «επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα» και που «ήθελε να εξοντώσει με τον τρόπο που εξόντωσε το θύμα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου άρχισε πριν από δύο μήνες και κρίθηκε ουσιαστικά από «μηδενική βάση» καθώς κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου με το σκεπτικό ότι δεν έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Στην απολογία του ο Μουρτινέλι είχε δηλώσει μετανοημένος επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, κάτι που τον έθιξε βαρύτατα γιατί δεν είναι ομοφυλόφιλος.

«Δεν είχε δικαίωμα να μου προτείνει να κάνω ότι θέλει, δεν είμαι πού@#%ς... Δεν ήξερα αν ήθελε να με γ&*#σει ή να με σκοτώσει... Δεν μπορεί να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, έχω αξιοπρέπεια, είμαι οικογενειάρχης», είχε πει χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.