ΕΛΛΑΔΑ

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν γιάφκα για το Ρουκετοβόλο RPG

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν γιάφκα για το Ρουκετοβόλο RPG

Την γιάφκα που χρησιμοποιεί η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», ώστε να κρύβει των οπλισμό της και κυρίως το ρουκετοβόλο τύπου RPG αναζητά εναγωνίως η Αντιτρομοκρατική σε μια προσπάθεια να προλάβει το επόμενο χτύπημα τις οργάνωσης.

«Στην επίθεση στα κεντρικά γραφεία τις Ν.Δ το RPG μπορεί να μπλοκάρισε, κανείς όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν στην επόμενη επίθεση που σχεδιάζει η συγκεκριμένη οργάνωση αυτό το βαρύ αντιαρματικό όπλο θα ξαναμπλοκάρει», λέει χαρακτηριστικά στο Νewsbomb αξιωματικός τις ΕΛ.ΑΣ με μεγάλη πείρα στην έρευνες για την τρομοκρατία.

Βέβαια η μεγάλη ανησυχία του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου εδράζεται στο γεγονός, ότι έχει ξεκαθαριστεί από τις πηγές, πώς πίσω από την νέα οργάνωση κρύβεται ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης, η συμβία του Πόλα Ρούπα, και βέβαια νέα πρόσωπα που στελεχώνουν την ένοπλη ομάδα.

Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί έχουν να κάνουν με έναν ιδιαίτερα έμπειρο «Αντάρτη Πόλης» οποίος είναι σκληρός ιδεολόγος, όπως τον χαρακτηρίζουν. Δεν είναι τυχαίο πώς μετά τις δυο συλλήψεις του έχει την πείρα να αποφεύγει τις κακοτοπιές και τα λάθη.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», προετοιμάζει το επόμενο χτύπημα της με ιδιαίτερα προσεχτικά βήματα και με οδηγό τα λάθη που είχε κάνει κατά το παρελθόν ο Μαζιώτης και οδήγησαν στην εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η γιάφκα

Οι δυο «κομάντο» που χτύπησαν το περασμένο Ιανουάριο τα κεντρικά γραφεία τις Ν.Δ στη Λεωφόρο Συγγρού και συγκεκριμένα το γραφείο του Πρωθυπουργού διαθέτουν αποδεδειγμένα στο οπλοστάσιο τους τουλάχιστον ένα ρουκετοβόλο «RPG» και τουλάχιστον ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ.

Το γεγονός πως και η πρώτη οργάνωση στην οποία συμμετείχε ο Νίκος Μαζιώτης είχε στο οπλοστάσιο της επίσης ρουκετοβόλο «RPG» έχει στρέψει τις έρευνες των Αστυνομικών στα παράνομα κυκλώματα προμήθειας οπλισμού που δρουν στα Βαλκάνια.

Άλλωστε η ίδια πηγή που έδωσε στον "Επαναστατικό Αγώνα" το πρώτο «RPG» φαίνεται πως έδωσε και το δεύτερο. Και τα δυο ρουκετοβόλα ήταν Κινεζικής κατασκευής.

Κατά συνέπεια η προμήθεια τους τοποθετείτε σε παράνομο κύκλωμα, από την Αλβανία που διαθέτει τέτοια όπλα. Ο εντοπισμός της «πηγής» είναι και το ζητούμενο, το μεγάλο στοίχημα για τους Αστυνομικούς.

«Θέλουμε να βρεθεί ο προμηθευτής ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να ξετυλίγετε το κουβάρι», λέει με νόημα στο Newsbomb, αστυνομικός που έχει επίγνωση των ερευνών.