ΕΛΛΑΔΑ

Φωτορεπορτάζ: Νέα συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Φωτορεπορτάζ: Νέα συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τη Βουλή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για σήμερα η Ομοσπονδία.

Στο συλλαλητήριο το «παρών» δίνει πλήθος δημοτικών υπαλλήλων που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εκφράζουν με κινητοποιήσεις την αντίθεσή τους στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Το ραντεβού δόθηκε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάλη.

Η απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των 4.000 εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπαιδευτικών, δημοτικών αστυνομικών και άλλων, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό, ο οποίος τους παρουσίασε τα σχέδια για την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να τους ανακοινώθηκε πως το σώμα της δημοτικής αστυνομίας θα καταργηθεί και μέρος των υπαλλήλων σε αυτή θα απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες στους αντίστοιχους δήμους.

Το βράδυ, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.