ΕΛΛΑΔΑ

Ρήμαξαν οινοποιείο στην Ηλεία

Ρήμαξαν οινοποιείο στην Ηλεία

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος της ζημιάς που προκάλεσαν οι «κυνηγοί του χαλκού» στο Οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο χτύπημα στα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης, λίγες ημέρες μετά τη διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου στα κεντρικά της εταιρίας με λεία περίπου 18.000 ευρώ.

Οι «κυνηγοί του χαλκού» έδρασαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις της Ένωσης που βρίσκονται στο 8ο χλμ της ΕΟ Πύργου – Πατρών κοντά στα Χανάκια. Οι δράστες μπήκαν από την αυλή και άρχισαν να ξηλώνουν διαδοχικά από όλα τα φρεάτια τις σωληνώσεις, τα καλώδια βάρους άνω των 200 κιλών με διαμετρήματα από ¼ έως και μια ίντσα. Όμως δεν έμειναν εκεί... , σύμφωνα με το ilialive.gr.

Προχώρησαν και στα ψυγεία του οινοποιείου από τα οποία αφαίρεσαν τους χάλκινους σωλήνες και τα καλώδια που συνδέονται με τον κεντρικό πίνακα του οινοποιείου με το βάρος τους να ξεπερνά τα εκατό κιλά.

Όπως φαίνεται οι δράστες είχαν μελετήσει και είχαν βάλει στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη εγκατάσταση στην οποία έδρασαν ανενόχλητοι. Το κόστος των κλοπιμαίων σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, προκαλώντας σοβαρότατη οικονομική ζημιά στην Ένωση, πέρα από τα όποια λειτουργικά προβλήματα προκλήθηκαν από την κλοπή.