ΕΛΛΑΔΑ

Ξαφνικό πρόβλημα στα δρομολόγια του πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ» από την Αλεξ/πολη

Ξαφνικό πρόβλημα στα δρομολόγια του πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ» από την Αλεξ/πολη

Το πρωί της Τετάρτης η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε για έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης επί του επιβατικού/οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», η οποία επιδόθηκε λίγο πριν τον απόπλου του προς την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου στη δρομολογιακή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, στο οποίο είχε αρχίσει η επιβίβαση και η φόρτωση των οχημάτων και σύμφωνα με τον υπευθύνου του ναυτικού πρακτορείου είχαν εκδοθεί 264 εισιτήρια επιβατών, 35 εισιτήρια Ι.Χ. οχημάτων, 3 εισιτήρια φορτηγών οχημάτων, 4 εισιτήρια για οχήματα τύπου "CAMPER" και 10 εισιτήρια δικύκλων.

Στη συνέχεια μετά από την προσκόμιση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης έγγραφης συναίνεσης – δήλωσης ελευθεροπλοΐας των επισπευδόντων δανειστών άρθηκε η απαγόρευση απόπλου του «ΣΑΟΣ ΙΙ» για την 31/07/2013 έως την 01/08/2013 και ώρα 07:00 και το πλοίο απέπλευσε προς εκτέλεση δρομολογίου με 267 επιβάτες, 60 Ι.Χ., 04 φορτηγά και 10 δίκυκλα.

Πάντως, σύμφωνα με το samothrakisnea2.blogspot.gr, εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως: "το πρόβλημα ήταν τυπικό και λύθηκε οριστικά. Δεν θα υπάρξει στο μέλλον κανένα απολύτως πρόβλημα στην εφαρμογή των προγραμματισμένων δρομολογίων".