ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Έπαιζαν στα χαλάσματα και βρήκαν... 43.000 ευρώ!

Ιωάννινα: Έπαιζαν στα χαλάσματα και βρήκαν... 43.000 ευρώ!

Εκατοντάδες χαρτονομίσματα όλων των αξιών έγιναν παιχνίδι στα χέρια μιας παρέας παιδιών μαθητών μόλις σχόλασαν από το σχολείο τους στα Γιάννενα.


Τα αθώα παιδάκια πίστεψαν ότι η σακούλα που βρήκαν παίζοντας στα χαλάσματα ενός μισογκρεμισμένου κτιρίου στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα κοντά στο Λύκειο της Ζωσιμαίας δεν περιείχε αληθινά χαρτονομίσματα. Άλλωστε, ποιος αφήνει ένα θησαυρό μέσα στα ερείπια; Άρχισαν, λοιπόν, να τα πετούν στον αέρα κάνοντας «ντους» εν είδει… Σκρουτζ Μακ Ντακ και να τα σκίζουν!

Όταν οι γείτονες είδαν τη σκηνή αναστατώθηκαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έσπευσε για να ερευνήσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τη λεία κάποιας –άγνωστης, ως τότε- ληστείας. Όμως, το μυστήριο λύθηκε όταν εμφανίστηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα που κατοικεί σε ένα διπλανό σπίτι και υποστήριξε ότι εκείνη είχε κρύψει τα χρήματα, τα οποία είχε «σηκώσει» από την τράπεζα πριν από τρία χρόνια με το φόβο της πτώχευσης!

Η ασθενής μνήμη της 83χρονης δεν της επιτρέπει να θυμηθεί πόσα ήταν τα χρήματα που έκρυψε! Κάπου μεταξύ 50 και 70 χιλιάδες ευρώ τα υπολογίζει, όπως είπε στους άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων! Αυτά που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, πάντως, φτάνουν τα 43.000 ευρώ.