ΕΛΛΑΔΑ

Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι πλοηγοί

Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι πλοηγοί

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 24/9 και μεθαύριο Τετάρτη 25/9 οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι πλοηγοί ζητούν από το υπουργείο Ναυτιλίας να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της υπηρεσίας με μόνιμους πλοηγούς μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας –και όχι με εκτάκτους, κάτι που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, αντίκειται στον νόμο και απαξιώνει την υπηρεσία. Τονίζουν επίσης ότι η Πλοηγική Υπηρεσία έχει ρητά εξαιρεθεί από όλες τις μνημονιακές απαγορεύσεις περί κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων ένα προς πέντε, ενώ κάνουν λόγο για ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Σημειώνεται ότι όλες οι δαπάνες της Πλοηγικής Υπηρεσίας βαρύνουν το κεφάλαιο αυτής που δεν χρηματοδοτείται ούτε επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα των πλοηγών το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων και Ναυαγοσωστικών αποφάσισε ομόφωνα, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 24/9 και την Τετάρτη 25/9 από τις 6.00 έως τις 10.00.