ΕΛΛΑΔΑ

Στο δήμο Νεάπολης σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο δήμο Νεάπολης σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, θα βρεθεί σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει και ανακοινώσει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, ο παναγιότατος θα παραμείνει στο δήμο ως το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 5 το απόγευμα, μπροστά στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, περιοχή Στρεμπενιώτη), και κατόπιν η πομπή θα κινηθεί προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης.

Αμέσως μετά, στον παρακείμενο χώρο του Επισκοπείου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, όπως διαβάζουμε στο Αγιορείτικο Βήμα.

Στη συνέχεια, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης, στον χώρο του οποίου, στη συνέχεια, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια Προσφυγικού Μνημείου.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πατριαρχική θεία λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης. Θα ακολουθήσουν το πατριαρχικό τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Διονυσίου και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην αυλή του Επισκοπείου.