ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταδίκη για την Αρετή Τσοχατζοπούλου

Νέα καταδίκη για την Αρετή Τσοχατζοπούλου

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο η Αρετή Τσοχατζοπούλου για μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τα έτη 2008 και 2009.

Την ίδια ποινή είχε εισπράξει και πρωτοδίκως. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου που ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων υποστήριξε στην απολογία της πως το διάστημα εκείνο αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας το παιδί της και παραμέλησε την υποχρέωση της αυτή.

Ανέφερε ακόμη ότι το διάστημα εκείνο ήταν στο εξωτερικό. Μάλιστα ο δικηγόρος της Γ. Παγορόπουλος ανέφερε πως η Αρετή -που είναι παρούσα στο δικαστήριο - υπέβαλλε τις δηλώσεις αλλά εκπρόθεσμα. Ακόμη υποστήριξε πως τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά από το ΣΔΟΕ.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε διατελέσει διοικήτρια στο ΠΙΚΠΑ απ' όπου είχε αποχωρήσει το 2006. Σύμφωνα με το νόμο ήταν υποχρεωμένη να υποβάλλει δήλωση για τα επόμενα τρία έτη. Η κατηγορούμενη πράγματι κατέθεσε τη δήλωση το 2007 αλλά "εκ προθέσεως" –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- παρέλειψε να την υποβάλλει το 2008 και το2009.