ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση στον Κορυδαλλό με Τούρκους κρατούμενους

Αναστάτωση στον Κορυδαλλό με Τούρκους κρατούμενους

Τεράστια αναστάτωση επικράτησε σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες γίνεται λόγος για βίαιη μεταγωγή των Τούρκων κρατουμένων που είχαν συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι στην Χίο και για τους οποίους είχε ζητηθεί η έκδοσή τους στην Τουρκία με την κατηγορία ότι επρόκειτο για τρομοκράτες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που προέρχονται από συγκρατούμενους τους, γύρω στις έξι σήμερα το πρωί και πριν ανοίξουν τα υπόλοιπα κελιά, ακούστηκαν φωνές από τον θάλαμο όπου κρατούνται οι Τούρκοι. Μια ομάδα ανδρών είχε αναλάβει τη μεταγωγή τους, άγνωστο για που. Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δέχθηκαν άγριο ξυλοδαρμό όταν αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την ομάδα που είχα αναλάβει την μεταγωγή τους.

Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από μερικές μέρες η τουρκική Ιντερπόλ είχε ζητήσει την έκδοση των Τούρκων κρατουμένων με την κατηγορία ότι επρόκειτο για τρομοκράτες που συμμετέχουν στην ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). Η DHKP-C βρίσκεται σύμφωνα με τις τουρκικές, αλλά και τις ελληνικές αρχές, πίσω από μία σειρά αιματηρών επιθέσεων στην Τουρκία.

Η υπόθεση των Τούρκων κρατουμένων (πέντε συνολικά) και των τριών Ελλήνων συγκατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, είχε κινήσει το έντονο ενδιαφέρον και τον Αμερικανών. Κλιμάκιο του FBI είχε επισκεφθεί το περασμένο καλοκαίρι τις Φυλακές Κορυδαλλού με σκοπό να ανακρίνει τους Τούρκους -οι ίδιοι αρνήθηκαν- αλλά και τους Έλληνες συγκρατούμενους τους στους οποίους μάλιστα είχε ζητηθεί μέσα από μία σειρά φωτογραφιών να δείξουν τους δράστες παλαιότερης επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Οι Τούρκοι κρατούμενοι των Φυλακών Κορυδαλλού είχαν ξεκινήσει από τις 24 του περασμένου Σεπτέμβρη απεργία πείνας με αίτημα να μην εκδοθούν στην Τουρκία. Η θεαματική σημερινή εξέλιξη προκαλεί έντονα ερωτήματα και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι και οι προσφάτως συλληφθέντες Τούρκοι υπήκοοι από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε πολυκατοικία της οδού Γενναδίου στου Γκύζη, σχετίζονται με την ίδια υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές οι συλληφθέντες είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης, της DHKP-C.