ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» σε 320 συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Όχι» σε 320 συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δικαστική... άρνηση στο αίτημα 320 υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης να παραμείνουν στις δουλειές τους μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημά τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής υπέρ των υπαλλήλων και έτσι με δικαστική απόφαση οι ανωτέρω μένουν χωρίς δουλειά. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με οκτάμηνες συμβάσεις και ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τη λήξη της θητείας τους.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν ύστερα από περίπου δύο μήνες και οι εργαζόμενοι της καθαριότητας επιδίωξαν τουλάχιστον να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι τότε, χωρίς όμως ανταπόκριση.


Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς και ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, οι οποίοι εστίασαν στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τις λήξεις συμβάσεων και στα κενά που προκύπτουν μέχρι την αναπλήρωση των θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα του δήμου. Ακόμη επισήμαναν ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα στην καθαριότητα που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη:Τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου έλαβαν οι συμβασιούχοι