ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλουν τις στάσεις εργασίας οι σιδηροδρομικοί

Αναστέλλουν τις στάσεις εργασίας οι σιδηροδρομικοί

Αναστέλλουν τις προγραμματισμένες, για την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη, τρίωρες στάσεις εργασίας στις επιβατικές αμαξοστοιχίες, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, προκειμένου να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη Μεγάλη Εβδομάδα.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις του ομίλου (ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ)σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι αναμένει την οριστικοποίηση της συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ωστόσο τονίζει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις εμπορικές αμαξοστοιχίες, από σήμερα Μ. Δευτέρα έως και την Κυριακή την Πάσχα, καθώς και οι τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα (19, 20, 21 Απριλίου) όλου του προσωπικού του ομίλου ΟΣΕ.

Οι σιδηροδρομικοί διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2014, προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη, όπως αναφέρουν και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Διαβάστε επίσης:

Τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει των εορταστικών ημερών