ΕΛΛΑΔΑ

Μοιράζουν τρόφιμα οι παραγωγοί στα διόδια των Αφιδνών

Μοιράζουν τρόφιμα οι παραγωγοί στα διόδια των Αφιδνών

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας τους.

Οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές, που χθες διένειμαν δωρεάν προϊόντα σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο για την Πρωτομαγιά ενώ προγραμματίζουν σειρά δράσεων τις επόμενες ημέρες.

Η προσυγκέντρωση τους θα γίνει στις 9:30 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος και αργότερα, στις 10:30 π.μ., θα προσφερθούν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, προγραμματίζεται διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλ. Κάνιγγος, και ώρα 10:30 π.μ. ενώ το Σάββατο 3 Μαΐου οργανώνεται διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος.

Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση των Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών των Λαϊκών Αγορών: «Οι πρακτικές "αποφασίζουμε και διατάζουμε" για τη διάλυση των λαϊκών αγορών, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ' όψιν τους τα αιτήματα παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, δείχνουν το αδιέξοδο και τον πανικό της κυβέρνησης. Η αντιδημοκρατική αδιαλλαξία της κυβέρνησης θα μας βρει όλους ενωμένους σαν μία γροθιά».

Διαβάστε επίσης:

Ένταση και συνωστισμός για τα δωρεάν προϊόντα λαϊκής στην Καμάρα (vid)

«Πολεμούν» για μία σακούλα στις λαϊκές αγορές (pics)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση των παραγωγών λαϊκών αγορών

Βουλή: Εφάπαξ η κλήρωση θέσεων για λαϊκές αγορές

Λαϊκές αγορές: Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις πωλητές-παραγωγοί