ΕΛΛΑΔΑ

Η αντιτρομοκρατική «βλέπει» ομάδα Μαζιώτη ή Παλαιοκώστα στη ληστεία στο Συκούριο

Η αντιτρομοκρατική «βλέπει» ομάδα Μαζιώτη ή Παλαιοκώστα στη ληστεία στο Συκούριο

Τρία στοιχεία από τον τρόπο δράσης των ληστών που «χτύπησαν» το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο Λάρισας το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, «δείχνουν», ότι μπορεί να την οργάνωσαν και να την εκτέλεσαν η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη ή του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το πρώτο στοιχείο είναι το αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε το έκλεψαν πριν από περίπου έξι μήνες από την Πεύκη, τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το πυρπόλησαν μετά τη ληστεία για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Δεύτερο στοιχείο, το γεγονός ότι επέλεξαν να ληστέψουν την τράπεζα λίγο πριν κλείσει και τρίτον ότι περίμεναν 20 ολόκληρα λεπτά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο για να αρπάξουν λεία που αγγίζει τις 180.000 ευρώ".

Τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν, γιατί οι υποψίες των αρχών στρέφονται στους δύο καταζητούμενους Μαζιώτη και Παλαιοκώστα, οι οποίοι έχουν διαπράξει ληστείες με παρόμοιο τρόπο στο παρελθόν, χωρίς βέβαια να αποκλείουν και ασύλληπτους «πυρήνες»...

Απείλησαν τον διευθυντή ότι θα τον πυροβολήσουν

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι στην κινηματογραφική ληστεία συμμετείχαν τέσσερις δράστες. Οι τρεις ληστές μπήκαν μέσα στην τράπεζα και ο ένας έμεινε απ 'έξω παίζοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Οι τρεις ληστές που μπήκαν φορούσαν γυαλιά, περούκες, γάντια και κρατούσαν πιστόλια, ενώ ο ένας απ 'αυτούς φορούσε στρατιωτικά ρούχα. Σύμφωνα με μαρτυρία, ο ένας δράστης είπε στον διευθυντή της τράπεζας : «βάλε τον σωστό κωδικό να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο για να μην φας καμιά σφαίρα».

Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες ασφαλείας

Στο Συκούριο Λάρισας πήγε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας.

Αστυνομικοί της σήμανσης ερευνούν εξονυχιστικά τους χώρους της τράπεζας, αλλά και το καμένο αυτοκίνητο στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τυχόν αποτυπώματα και DNA, τα οποία στη συνέχεια ίσως αποκαλύψουν την ταυτότητα των ληστών. Εάν πάντως διαπιστωθεί ότι η ληστεία στο Συκούριο έχει σχέση με τρομοκρατία, τότε όπως λένε οι αστυνομικοί, ένα ακόμη μεγάλο χρηματικό ποσό μπήκε στο λεγόμενο "επαναστατικό ταμείο" και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενοίκιο σε σπίτια - γιάφκες, αλλά και αγορά οπλισμού...

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία στο Συκούριο (pic)

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τη ληστεία τράπεζας στο Συκούριο