ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Κίνδυνος για τα παιδιά οι παιδικές χαρές (pics)

Λέσβος: Κίνδυνος για τα παιδιά οι παιδικές χαρές (pics)

«Λουκέτο» και στις 150 παιδικές χαρές του δήμου Λέσβου καλείται να βάλει η δημοτική αρχή, καθώς όλες ανεξαιρέτως κρίθηκαν ακατάλληλες και επικίνδυνες.

Το θέμα της πιστοποίησης και της καταλληλότητας των παιδικών χαρών είναι παλιά υπόθεση, αφού το νομοθετικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα αυστηρό και ορίζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Το κρίσιμο θέμα που έχει προκύψει στο νησί λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις εν μέσω καλοκαιριού, όταν καθημερινά οι παιδικές χαρές «πλημμυρίζουν» από παιδιά, που ανυποψίαστα θέλουν να παίξουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία μίας γυναίκας, η παιδική χαρά της Θέρμης εξακολουθεί να λειτουργεί, παρόλο που έχει μπει «λουκέτο», καθώς κάποιος αφαίρεσε την ειδική ταινία σφράγισης, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παίζουν ανενόχλητα με τον κίνδυνο να τραυματιστούν.

Όπως αναφέρει το lesvospost.com, κούνιες σπασμένες, παιχνίδια ξεχαρβαλωμένα, ξύλινες σανίδες σπασμένες που αποτελούν ανά πάσα στιγμή κίνδυνο για τραυματισμό για μικρά παιδιά που παίζουν καθημερινά εκεί είναι το τοπίο που αντικρίζουμε στις περισσότερες παιδικές χαρές του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Δείτε πόσο κάνει ένα μπουκάλι νερό στην Ακρόπολη! (vid)