ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Το χαλασμένο σκάφος «πρόδωσε» τους διακινητές

Σάμος: Το χαλασμένο σκάφος «πρόδωσε» τους διακινητές

Δύο διακινητές και 12 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, την Πέμπτη (13/11), από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανατολικά της Σάμου.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού για παροχή συνδρομής σε λέμβο η οποία βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης ανατολικά της Σάμου.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό σκάφος όπου εντόπισε την λέμβο ακινητοποιημένη, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε μαζί με τη λέμβο στο λιμένα Βαθέως.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για ύπαρξη αλλοδαπών στην περιοχή του Ποσειδωνίου ανατολικά Σάμου, κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το σκάφος με τους διακινητές.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν 12 παράνομους μετανάστες στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων και τους μετέφεραν στο Λιμενικό Κατάστημα όπου και συνελήφθησαν.

Οι παραπάνω μετανάστες κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αναγνώρισαν την ανωτέρω λέμβο, ως τη λέμβο μεταφοράς τους και τους δύο διασωθέντες αλλοδαπούς, ως οδηγούς της λέμβου οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σχετικές ειδήσεις