ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Έβρο - Εκκενώνεται το Ορμένιο

Συναγερμός στον Έβρο - Εκκενώνεται το Ορμένιο

Εκκενώνεται το Ορμένιο, με απόφαση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, καθώς ήδη έσπασε το ανάχωμα.

Σύμφωνα με το thrakitoday, η εντολή να εκκενωθεί το χωριό δόθηκε όταν φάνηκε να απειλούνται τα πρώτα 10 περίπου σπίτια. Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν, ενώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη ροή των υδάτων.

«Έσπασε το ανάχωμα και αυτό είχε σαν συνέπεια να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα και πλέον υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει το χωριό. Έχει γίνει η μεταφορά των κατοίκων και τώρα θα σπάσουμε σε ένα άλλο σημείο το ανάχωμα για να εκτονωθούν λίγο τα ύδατα. Κατέβηκαν μεγάλες ποσότητες» σημείωσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόσθεσε ότι προέχει να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.

Επί 7 ημέρες η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από τα 6 μέτρα και αυξάνεται συνεχώς.

«Δίνουμε μάχη για να εκκενωθεί, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και είχαμε ρήξη αναχώματος. Είναι πάρα πολλά τα νερά και έρχονται και περισσότερα. Υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

«Από το Ορμένιο μέχρι το Πέταλο η στάθμη είναι πάνω από τα 6 μέτρα και στο Πέταλο μάλιστα είναι στα 6,9. Δεν θέλουμε να κινδυνέψουν άνθρωποι και για αυτό είμαστε στο πόδι», πρόσθεσε.

Σοβαρά προβλήματα από τη βροχόπτωση

Οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός λόγω των πεντε απωλειών σε ανθρώπινες ζωές τις τελευταίες ημέρες, συνολικά στην Ελλάδα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σε Αττική και Αίγινα, η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας (από την 11η προς τη 12η Δεκεμβρίου) δέχτηκε 56 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Μαρκοπούλου λόγω της μεγάλη ποσότητας υδάτων.
Στην Αίγινα συγκεκριμένα στην περιοχή της Αιγινήτισσας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις λόγω του μεγάλου όγκου του νερού που κατέβηκε από το βουνό, ενώ το ρέμα της Σκοτεινής έχει «φουσκώσει».

Καθίζηση οδοστρώματος στη Θηβών

Τμήματα της ασφάλτου έχουν υποχωρήσει στη Λεωφόρο Θηβών, στο Ίλιον με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Θεσσαλονίκη: Σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού επαρχιακού δικτύου των νομών Χαλκιδικής και Κιλκίς, η οποία είχε διακοπεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αποκαθίσταται

Συγκεκριμένα, η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδούς Ορμύλιας - Βραστάμων και στο 1,5 χλμ., της αγροτικής οδού Γοματίου - Δεβελικίου στο νομό Χαλκιδικής.
Στο νομό Κιλκίς, η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κιλκίς - Μελανθίου και στην ισόπεδη διάβαση του Γαλλικού ποταμού επί της οδού Αργυρούπολης - Σεβαστού.

Η διακοπή κυκλοφορίας συνεχίζεται σε άλλα σημεία των νομών Χαλκιδικής και Κιλκίς. Στο νομό Χαλκιδικής, η διακοπή της κυκλοφορίας ισχύει στο 54ο, 55ο και 56ο χιλιόμετρο της βοηθητικής οδού της Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν.Μουδανιών, στο 2ο χλμ Επ. Οδού Αγ. Παύλου - Ν. Γωνιάς, στο 4ο χλμ Επ. Οδού Ν. Καλλικράτειας - Σωζόπολης, στο 1ο χλμ Επ. Οδού Βαρβάρας - Νεοχωρίου και στο 4ο χλμ Αγροτικής Οδού Ιερισσού - Ξηροποτάμου.
Στο νομό Κιλκίς, η διακοπή της κυκλοφορίας ισχύει για το 4ο χλμ Επ. Οδού Πολυκάστρου - Κιλκίς, την επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου, το 1ο χιλ. Επ. Οδού Μανδρών - Γαλλικού και την είσοδο στο Δ.Δ. Τερπύλλου.

Εξάλλου και στο νομό Ημαθίας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Σταυρού - Γιαννιτσών από το 6 χλμ. έως το 7,5 χλμ.

Στα ανωτέρω σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς, ενώ στο λοιπό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις