ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αττική, ανησυχία για τη στάθμη του ποταμού στον Έβρο και σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις στην Αίγινα, είναι το «σκηνικό» που διαμορφώνεται σήμερα Παρασκευή 12/12, εξαιτίας της βροχής που πέφτει ασταμάτητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σε Αττική και Αίγινα, η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας (από την 11η προς τη 12η Δεκεμβρίου) δέχτηκε 56 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Μαρκοπούλου λόγω της μεγάλη ποσότητας υδάτων.

Στην Αίγινα συγκεκριμένα στην περιοχή της Αιγινήτισσας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις λόγω του μεγάλου όγκου του νερού που κατέβηκε από το βουνό, ενώ το ρέμα της Σκοτεινής έχει «φουσκώσει».

Ανησυχία προκαλεί η στάθμη του νερού στον Έβρο. Σύμφωνα με το seleo, συνεχείς είναι οι προσπάθειες για ενίσχυση του αναχώματος στο Ορμένιο, ενώ στα Δίκαια το νερό έχει αγγίζει τα πρώτα σπίτια. Φορτηγά μεταφέρουν συνεχώς χώμα, δημιουργώντας ανάχωμα μέσα στο χωριό, σε μία προσπάθεια να μην περάσει το νερό του ποταμού, το οποίο έχει ήδη σκεπάσει το γήπεδο και τη σιδηροδρομική γραμμή.

Επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς παραμένουν κλειστοί και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν και στη Ρόδο.

Σχετικές ειδήσεις