ΕΛΛΑΔΑ

«Πολιορκία» στο πρώην δημαρχείο Αρναίας από μεταλλωρύχους

«Πολιορκία» στο πρώην δημαρχείο Αρναίας από μεταλλωρύχους

Σε αποκλεισμό του πρώην δημαρχείου της Αρναίας έχουν προχωρήσει από το πρωί της Πέμπτης (26/03), εργαζόμενοι στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι περίπου 200 μεταλλωρύχοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Παλαιοχωρίου και στην συνέχεια κατευθυνθήκαν προς το παλαιό Δημαρχείο της Αρναίας, όπου στεγάζεται η οικονομική Υπηρεσία της δημοτικής αρχής Αριστοτέλη όπου και παραμένουν διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της διοίκησης του Δήμου στο θέμα των μεταλλείων χρυσού.

Καταγγέλλουν ότι με τις ενέργειές της η δημοτική αρχή, δείχνει ότι είναι αντίθετη με την εξόρυξη χρυσού και υποστηρίζουν ότι αυτή συμπλέει με τα αιτήματα των κατοίκων της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση.

arnaia2

Όπως υποστήριξε, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές, Χρήστος Ζαφειρούδας, κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού μπήκε από την πίσω είσοδο του κτηρίου ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο οποίος μόλις άκουσε τα συνθήματα, αποχώρησε από την ίδια πλευρά χωρίς να τους συναντήσει.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για ένταση έξω από το πρώην δημαρχείο όταν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο από παράπλευρη πόρτα και αποτράπηκαν από την αστυνομία.

arnaia

«Εμείς ως διοίκηση του Δήμου είμαστε υπέρ της ενότητας του κόσμου και υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης», υποστήριξε ο κ. Λαζαρίδης που διευκρίνισε ότι λόγω του κλίματος που υπήρχε, δεν έγινε δυνατό να παραλάβει το ψήφισμά τους.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας εξήγγειλαν μπαράζ κινητοποιήσεων που θα γίνουν ως εξής:

  • Στις 05 Απριλίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές
  • 07 και 08 Απριλίου κλείσιμο δρόμων στο Στρατώνι και στο Γομάτι
  • 16 Απριλίου μαζική κάθοδος στην Αθήνα