ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωϊ, οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν στις 09:30 και θα μείνει ανοιχτές για το κοινό μέχρι και τις 21:00.

Για την Τρίτη (17/11/2015) η πρόσβαση θα επιτρέπεται από τις 09:30 έως και τη 13:00 το μεσημέρι.

Η καθιερωμένη πορεία η οποία θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία, είναι προγραμματισμένη για τις 15:30.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται μέσα στο Πολυτεχνείο, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ.

Τα μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής των επερχόμενων γενιών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει πως: «Το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό, αρνείται να χωρέσει σε μια μουσειακή προθήκη, να γίνει απλά μια ανάμνηση. Είναι η επικαιρότητα των αιτημάτων του, ο αγώνας για δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, αξιοπρέπεια, για μια ζωή που αξίζει κανείς να τη ζει, αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη επέτειο να μην μοιάζει με τις άλλες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 42ης Επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ με τη σειρά του καλεί σε αποφασιστική απομόνωση «της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας» καθώς και σε απομάκρυνση εκείνων που διαστρεβλώνουν την ουσία του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και αποκρύπτουν την συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα.

«Ο αγωνιστικός γιορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μετά την απεργία στις 12 Νοέμβρη, μπορεί να σηματοδοτήσει την περαιτέρω αναθάρρηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την κλιμάκωση της εργατικής-λαϊκής πάλης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ, που συνεχίζει να ματώνει το λαό για να ανακάμψει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και καλεί τον κόσμο σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα «γιατί η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραχωρώντας ολόκληρες περιοχές της χώρας για τη δημιουργία νέων ΝΑΤΟϊκών βάσεων και επιθετικών πολεμικών υποδομών».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από νωρίς το πρωϊ βρίσκονται σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες αναμένονται να κορυφωθούν την Τρίτη (17/11/15) με σταδιακή αποκοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας που περιλαμβάνει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πατησίων, την Σταδίου, την Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και τα περικλειόμενες οδούς.

Σχετικές ειδήσεις