ΕΛΛΑΔΑ

Οι «μικρές νίκες» που κάνουν τα Χριστούγεννα ακόμα πιο χαρούμενα

Οι «μικρές νίκες» που κάνουν τα Χριστούγεννα ακόμα πιο χαρούμενα

Από το να τοποθετείς τα λαμπάκια στο δέντρο και το μπαλκόνι και να ανακαλύπτεις ότι ανάβουν όλα, μέχρι το να ξυπνάς το πρωί των Χριστουγέννων και να έχει χιονίσει, υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν τις γιορτές ακόμα πιο όμορφες.

Είναι αυτά τα πράγματα που όταν συμβαίνουν μοιάζουν σαν... μικρές νίκες απέναντι στην ίδια τη ζωή. Αυτά που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε γλιτώνουν από γκρίνιες, νεύρα και γενικότερα προβληματισμό αυτές τις Άγιες ημέρες.

Μερικά παραδείγματα; Διαβάστε παρακάτω και σκεφτείτε αν έχει συμβεί και σε εσάς.

* Κρεμάτε τα φωτάκια και δουλεύουν όλα! Αφού καταφέρατε να ξετυλίξετε αυτό το ατελείωτο κουβάρι με τα λαμπάκια και τα κρεμάσατε στο δέντρο ή στο μπαλκόνι, βάζετε τη μπρίζα και... ω, τι χαρά, ανάβουν όλα. Μόλις γλιτώσατε μια βόλτα στο κοντινότερο κατάστημα για να αντικαταστήσετε τα τυχόν χαλασμένα λαμπάκια.

xares3

* Ανοίγετε τα κουτιά με τις μπάλες και δεν υπάρχει μέσα ούτε μια σπασμένη. Ένα ολόκληρο κουτί αποθηκευμένο στο πατάρι ή την αποθήκη, με όλες τις μπάλες άθικτες είναι σπάνιο είδος, γι' αυτό χαρείτε το!

* Βρίσκεστε σε κατάστημα παιχνιδών και αναζητάτε εναγωνίως το δώρο που ζήτησε το παιδί σας από τον Άγιο Βασίλη. Ξαφνικά, βλέπετε πάνω σ' ένα ράφι το τελευταίο κομμάτι, το οποίο και προλαβαίνετε ν' αρπάξετε! Τώρα, θα μπορέσετε να απολαύσετε το τεράστιο χαμόγελο που θα ζωγραφιστεί στα χείλη του παιδιού, όταν θ' ανοίξει το δώρο που του έφερε ο... Άγιος Βασίλης!

* Δέχεστε χριστουγεννιάτικο δώρο ένα ρούχο ή αξεσουάρ στολισμένο με τάρανδο-αστέρι-Άγιο Βασίλη ή οτιδήποτε σχετικό και στην πραγματικότητα είναι κάτι που μπορείτε να φορέσετε και δεν θα χρειαστεί να το κρύψετε στο πιο βαθύ ντουλάπι που διαθέτετε.

xares2

* Ανοίγετε με τα παιδιά σας τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους και ανακαλύπτετε ότι στη συσκευασία περιλαμβάνονται ΚΑΙ οι μπαταρίες. Πείτε αντίο, στα παιδιά που κλαίνε ζητώντας εδώ και τώρα, ανήμερα Χριστουγέννων μπαταρίες για να παίξουν με το καινούργιο τους παιχνίδι και «υποδεχθείτε» ένα ήρεμο, γαλήνιο χριστουγεννιάτικο πρωινό!

* Ξυπνάτε το πρωί των Χριστουγέννων, ανοίγετε τα πατζούρια κι συνειδητοποιείτε ότι έχει χιονίσει! Εντάξει, μοιάζει με χριστουγεννιάτικη ταινία και στην Ελλάδα δεν είναι συχνό φαινόμενο (τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές της) αλλά αν συνέβαινε θα ήταν πραγματικά ονειρικό!

Σχετικές ειδήσεις