ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Κοινωνική «θηλιά» πνίγει την κυβέρνηση - Παραλύει η χώρα την Πέμπτη

Απεργία: Κοινωνική «θηλιά» πνίγει την κυβέρνηση - Παραλύει η χώρα την Πέμπτη

Ξεχειλίζει η οργή του λαού - Ανησυχία στο Μαξίμου για κοινωνική έκρηξη - Κατεβάζουν ρολά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι πολίτες ενάντια στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση.

Μια κοινωνική «θηλιά» απειλεί να πνίξει την κυβέρνηση καθώς οι περισσότερες ομάδες εργαζομένων έχουν μπει στο χορό των κινητοποιήσεων.

Ο κοινωνικός ξεσηκωμός θα κορυφωθεί με τη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, με χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στο δρόμο ενάντια στο Ασφαλιστικό – λαιμητόμο!

Γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου κατά της πρότασης Κατρούγκαλου για το νέο Ασφαλιστικό με τους φορείς που δηλώνουν συμμετοχή στην νέα πανελλαδική απεργία να αυξάνονται συνεχώς.

Εκτός της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ηγούνται της κινητοποίησης, επιμέρους κλάδοι εκφράζουν επίσημα την συμμετοχή τους στην απεργία.

Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση της Πέμπτης (4/2), έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν:

  • ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ
  • ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι): Θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42, μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ
  • Αυτοκινητιστές ταξί. Διεκδικούν ανάμεσα στ' άλλα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ
  • Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος
  • Νέοι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, φοροτεχνικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι)
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Αγρότες
  • Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά
  • ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  • ΠΟΕ – ΟΤΑ
  • Αστικές συγκοινωνίες
  • Λογιστές - φοροτεχνικοί

Στον χορό των κινητοποιήσεων λογιστές και φοροτεχνικοί – Απειλούν με αποχή από την υποβολή δηλώσεων

Την απόφαση να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου πήραν μετά από τις αποφάσεις «φωτιά» του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί.

Απειλούν μάλιστα με αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε κοινή σύσκεψη των φορέων των λογιστών - φοροτεχνικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου του 2016, στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, προέδρου του ΟΕΕ, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Απορρίπτουμε το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό.
  • Ζητούμε την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση.
  • Προχωράμε σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από την ημέρα, που θα ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για συνέχισή της θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Καλούμε τους λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΠΕΚ) ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν.

Ο ΙΣΑ συστρατεύεται με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας που πλήττονται βάναυσα από τη λαίλαπα των μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση.

«Θα δώσουμε μάχη ενάντια στους οικονομικούς δολοφόνους της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγούν στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να οδηγήσει στη μετανάστευση και στην επαγγελματική εξαθλίωση χιλιάδες νέους επιστήμονες οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό», αναφέρει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας και ειδικότερα:

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, τα ΜΜΜ θα λειτουργούν ως εξής:

Λεωφορεία: Θα λειτουργούν από 09:00 έως 21:00 (Τα οχήματα θα αποσύρονται νωρίτερα για να βρίσκονται στα αμαξοστάσια τους στις 21:00)

Τρόλλεϋ: 24ωρη απεργία

Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (γραμμή 1 μετρό): 24ωρη απεργία

Προαστιακός σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία

Μετρό: Θα λειτουργεί 10:00 έως 16:00. Λόγω της 24ωρης του Προαστιακού σιδηροδρόμου το μετρό θα φθάνει μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα φθάνει αεροδρόμιο

Τραμ: Θα λειτουργεί από 09:00 έως 21:00

ΠΝΟ – ΝΑΤ: Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω της απεργιακής κινητοποίησης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας και ζητεί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις