ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες έκοψαν στα δύο την Ελλάδα - Ο αποκλεισμός του Μπράλου μέσα από εικόνες

Οι αγρότες έκοψαν στα δύο την Ελλάδα - Ο αποκλεισμός του Μπράλου μέσα από εικόνες

Στα δύο είναι κομμένη η Ελλάδα σήμερα, Τρίτη (16/02), καθώς οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου, ένα στρατηγικό σημείο, αφού η αστυνομία έχει ελάχιστες δυνατότητες διοχέτευσης της κυκλοφορίας.

Τουλάχιστον για τρεις ώρες αποφάσισαν να κλείσουν την εθνικήοδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου, οι αγρότες από τη Φθιώτιδα. Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και στις δύο το μεσημέρι έκλεισαν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν να παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μπράλου.

Ωστόσο, νωρίτερα, σε ένδειξη καλής θέλησης άνοιξαν για λίγη έναν βοηθητικό δρόμο για να περάσουν λεωφορεία και μεγάλα φορτηγά.

Ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας των ΙΧ εξελίσσεται μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, και κατευθύνονται κυρίως προς την Άμφισσα, στη συνέχεια προς Δελφούς-Αράχωβα και συνεχίζουν για Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά αυτοκίνητα ακινητοποιούνται από την τροχαία σε διάφορα σημεία είτε του εθνικού είτε του επαρχιακού δικτύου, ενώ οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων, αλλά με με αρκετά μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μία ωρα.

Στη συνέλευσή τους, τα τέσσερα μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας που βρίσκονται στον Μπράλο αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες, και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς μιλούν για επανάληψη του ίδιου σκηνικού για αύριο, κάτι όμως που αναμένεται να αποφασιστεί αργά το βράδυ η αύριο το πρωί.

Σχετικές ειδήσεις