ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών - Τραυματίστηκε μια γυναίκα (video)

Ένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών - Τραυματίστηκε μια γυναίκα (video)

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης (02/03) έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου έχουν συγκεντρωθεί και πραγματοποιούν κατάληψη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όλα ξεκίνησαν όταν εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο για να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν, ενώ τραυματίστηκε στο θώρακα μια γυναίκα μέλος του σωματείου, η οποία παραλήφθηκε από ασθενοφόρο προκειμένου να διακομισθεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στις 10:30, ωστόσο από τις 6 το πρωί αιφνιδιαστικά είχαν αποκλείσει την είσοδο. Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, επιχείρησαν άλλες τρεις φορές να συναντήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος, κατήγγειλε αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, τονίζοντας ότι «χτύπησαν ανελέητα τους εργαζόμενους» ενώ τόνισε ότι τα μέλη του σωματείου θα παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό.

Λίγο μετά τις 9:30, αποχώρησαν οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο του υπουργείου ενώ στο σημείο έφτασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Ξαρχάκος, ο οποίος συζήτησε με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι πλέον περιμένουν το «πράσινο φως» προκειμένου αντιπροσωπεία τους να εισέλθει στο υπουργείο και να συναντηθεί με τον κ. Χουλιαράκη.

Στις 12 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά από το υπουργείο.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρονται για το προωθούμενο σχέδιο του ασφαλιστικού, αλλά και «την υποστελέχωση, συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση και απαξίωση του ΕΣΥ».

Σχετικές ειδήσεις