ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς προβλήματα η δεύτερη φάση επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία

Χωρίς προβλήματα η δεύτερη φάση επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη -σημερινή- φάση επαναπροώθησης μεταναστών από νησιά του Αιγαίου προς την Τουρκία.

Με την αναχώρηση του πλοίου «Ναζλί Ζαλέ», τύπου καταμαράν, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η δεύτερη επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία.

Το «Ναζλί Ζαλέ» μετέφερε από την Μυτιλήνη στο Δικελί της Τουρκίας, συνολικά 79 άτομα, στην πλειονότητά τους Πακιστανούς.

Η δεύτερη αυτή φάση της δεύτερης επανεισδοχής (η πρώτη φάση περιλάμβανε τη μεταφορά το πρωί 45 Πακιστανών και σημαδεύτηκε από κινητοποίηση ακτιβιστών) ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ με το πλοίο «Τέρα Τζετ» το οποίο μετέφερε από την Κω 50 άτομα και 29 από τη Σάμο.

Και οι 79 μετεπιβιβάσθηκαν συνοδεία μελών της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης, απ' όπου αναχώρησαν για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ένας από τους 45 επιστραφέντες που επέβαιναν στο πρώτο πλοίο που αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το Δικελί, υπήκοος Πακιστάν, δεν έγινε δεκτός από τις τουρκικές αρχές για λόγους που δεν έχουν επαρκώς ακόμα διευκρινιστεί και ήδη βρίσκεται πίσω στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, από τους επιστραφέντες, 111 είναι από το Πακιστάν, 2 από το Μπαγκλαντές, 4 από το Ιράκ, 4 από την Ινδία, 1 από το Μαρόκο, 1 από την Αίγυπτο και 1 Παλαιστινιακής καταγωγής (κατά δήλωσή του).

Σχετικές ειδήσεις