ΕΛΛΑΔΑ

Άδικη η απόφαση για τους «Πυρήνες», λένε οι γονείς τους

Άδικη η απόφαση για τους «Πυρήνες», λένε οι γονείς τους
Για απόφαση “άδικη, στυγνή, εξοντωτική, παράλογη, αυθαίρετη, απάνθρωπη και εκδικητική” έκαναν λόγο οι γονείς των καταδικασθέντων...

Για απόφαση “άδικη, στυγνή, εξοντωτική, παράλογη, αυθαίρετη, απάνθρωπη και εκδικητική” έκαναν λόγο οι γονείς των καταδικασθέντων για “συμμετοχή” στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι προανήγγειλαν ότι θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, οι γονείς με έγγραφη δήλωσή τους τόνισαν ότι “η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη πριν της έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες”.

Σύμφωνα με την έγγραφη δήλωσή τους, η Δικαιοσύνη “εξαντλώντας τα όρια της λογικής και διατρέχοντας τους διαδρόμους του παραλόγου μοίρασαν 130 χρόνια φυλακή αναγνωρίζοντας ότι δεν υπήρξε φυσική παρουσία κανενός των κατηγορουμένων στις υποτιθέμενες εκρήξεις. Η Δικαιοσύνη λοιπόν τιμωρεί βάναυσα και καταστρέφει ανελέητα νέους ανθρώπους με εικασίες και συμπεράσματα και όχι για πράξεις, και αφήνεις ατιμώρητους τους εμπλεκόμενους σε τεράστια πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές ανθρώπων και τις συνταγματικές δομές της χώρας”.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης και Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Κωνσταντίνου και η συγγραφέας Μάρω Δούκα.