ΕΛΛΑΔΑ

Οι άνεμοι ακύρωσαν δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων

Οι άνεμοι ακύρωσαν δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων
Προβλήματα αντιμετώπισαν πλοία και αεροπλάνα που είχαν προορισμό την Ικαρία και τη Σάμο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή…

Προβλήματα αντιμετώπισαν πλοία και αεροπλάνα που είχαν προορισμό την Ικαρία και τη Σάμο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το πλοίο "Νήσος Μύκονος" παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Ευδήλου στην Ικαρία. Συγκεκριμένα, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου στις 12 το μεσημέρι, εκτελώντας το δρομολόγιο από Σάμο για Πειραιά, όταν λόγω της κακοκαιρίας μπλέχτηκαν οι άγκυρες, αναγκάζοντας το να μείνει άροδο, μέχρις ότου να αποκατασταθεί η βλάβη.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, καθιστούσαν αδύνατη την ασφαλή προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι, το οποίο τελικά αναχώρησε για τον Εύδηλο όπου επιβιβάστηκαν οι επιβάτες για Πειραιά.

Οι επιβάτες, οι οποίοι ανέμεναν για επιβίβαση στον Αγ.Κήρυκο προωθήθηκαν στο λιμένα Ευδήλου με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενώ αντίστοιχα όσοι αποβιβάστηκαν στο λιμένα Ευδήλου προωθήθηκαν στον λιμένα Αγ.Κήρυκου επίσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενώ αναμένεται η τελική έγκριση από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων προκειμένου το «Νήσος Μύκονος» να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Σάμου. Οι θυελλώδεις άνεμοι ακύρωσαν την πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας 754, με ώρα αναχώρησης από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 15.00, ενώ η πτήση της "Thomson Flights", προερχόμενη από το Μάντσεστερ της Αγγλίας που αναμένονταν να αφιχθεί στη Σάμο στις 14.15, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του πιλότου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σάμου δεν τα κατάφερε.