ΕΛΛΑΔΑ

«Φουντώνουν» οι κινητοποιήσεις λόγω ΔΕΘ

«Φουντώνουν» οι κινητοποιήσεις λόγω ΔΕΘ
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί για μια ακόμη μέρα η χώρα, καθώς διάφοροι κλάδοι εργαζομένων προγραμματίζουν κινητοποιήσεις....

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί για μια ακόμη μέρα η χώρα, καθώς διάφοροι κλάδοι εργαζομένων προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα ταξί

Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου για πλήρη απελευθέρωση των αδειών, οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται ενόψει νέων αποφάσεων, καθώς δεν έχουν κρύψει τις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, αν ισχύσουν οι ρυθμίσεις.

Πάντως, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους στον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Φοιτητικά συλλαλητήρια

Έντονες αναμένονται να είναι οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές της βόρειας Ελλάδας, κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ όπου θα παραστεί ο Πρωθυπουργός.

Στην Αθήνα, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν σήμερα με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στο οποίο θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων και για την έλλειψη βιβλίων στην πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, συνεχίζονται κανονικά οι καταλήψεις σε πάνω από 300 Πανεπιστημιακές σχολές σε όλη τη χώρα, παρά τις προειδοποιήσεις της Α. Διαμαντοπούλου ότι οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το τρέχον εξάμηνο.

Λουκέτο στα νοσοκομεία

Από χθες έχει ξεκινήσει η 48ωρη απεργία των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία που αντιδρούν στις αλλαγές που αφορούν το επάγγελμά τους και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας, αλλά και στην δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Σκυτάλη στις απεργίες αναμένεται να πάρουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι έχουν προαναγγέλλει 48ωρες απεργίες, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων.

Ακόμη, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα συγκεντρωθούν στις 5.30 το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.