ΕΛΛΑΔΑ

Εύοσμος: Θρήνος για τα παιδιά που χάθηκαν - Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στους δύο 17χρονους

Εύοσμος: Θρήνος για τα παιδιά που χάθηκαν - Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στους δύο 17χρονους

Τα αίτια του δυστυχήματος που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, αναζητά ειδικός πραγματογνώμονας.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ

Τέσσερις παιδικοί φίλοι, τέσσερις οικογένειες που βυθίστηκαν στην ανείπωτη θλίψη. Σήμερα Πέμπτη (30/03) οδηγούνται στην τελευταία τους κατοικία δύο ακόμα από τα θύματα του φρικτού τροχαίου που σημειώθηκε το ξημέρωμα της Τρίτης στον Εύοσμο.

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη σύνθετες έρευνες ώστε να προκύψουν απαντήσεις στο τι έφταξε για την τραγωδία.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Espresso", ειδικός πραγματογνώμονας προσπαθεί να εντοπίσει τα αίτια ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθοριστική ήταν η αρχική πρόσκρουση του μοιραίου Volvo στο τιμεντένιο κράσπεδο προτού αυτό καταλήξει στο τοιχείο περίφραξης. Λίγα μέτρα πριν από το σημείο της πρόσκρουσης, η οδός Αναγεννήσεως έχει ελαφρά κλίση. Εκεί ίσως ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να ακολουθήσει τρελή πορεία.

Με το αυτοκίνητο σε πλαγιολίσθηση, η πρόσκρουση με το τσιεμντένιο κράσπεδο λειτούργησε προσθετικά στις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν. Δηλαδή, αντί η δύναμη να απορροφηθεί, πολλαπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα η επόμενη πρόσκρουση να γίνει σφοδρότερη και σε συνάρτηση με τη μη χρήση ζωνών οδήγησε στο θάνατο τα τέσσερα παιδιά.

Τα πέντε σενάρια

Η Τροχαία εξετάζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέντε πιθανά σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης:

* Το Ι.Χ. να κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και ο άπειρος οδηγός να έχασε τον έλεγχο λόγω μικρής στροφής δέκα μέτρα πριν από το σημείο.

* Ο 17χρονος οδηγός να είχε καταναλώσει αλκοόλ, κάτι το οποίο θα φανεί από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.

* Ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο, ίσως επειδή μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.

* Να αποσπάστηκε η προσοχή του νεαρού οδηγού από τη συζήτηση που ενδεχομένως είχαν μέσα στο αυτοκίνητο.

* Ο οδηγός να βρέθηκε μπροστά σε κάποιο εμπόδιο, όπως ένα αδέσποτο ζώο, και να επιχείρησε να το αποφύγει. Ειδικοί θεωρούν ότι αυτό εξηγεί το παρατεταμένο φρενάρισμα πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας στο κράσπεδο.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες του ενός 17χρονου, στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Κοιμητήρια Ευόσμου και του παιδικού του φίλου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Σήμερα, θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Κιλκίς ο 17χρονος οδηγός, ενώ ο 19χρονος που επέβαινε στο αμάξι θα κηδευτεί επίσης εντός της ημέρας, στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

foto kideia evcosmos2

Την ίδια στιγμή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 17χρονος φίλος τους, ο μόνος από τους πέντε επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, που κατάφερε να βγει ζωντανός. «Η κατάστασή του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη. Δίνει μάχη. Ο νεαρός βρίσκεται σε καταστολή. Προσπαθούμε να ελέγχουμε όλες τις ζωτικές λειτουργίες του. Το μεσημέρι η ιατρική ομάδα πιθανότατα να επιχειρήσει μια πρώτη εκτίμηση της πορείας της υγείας του» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός.

ImageHandler

Σχετικές ειδήσεις