ΕΛΛΑΔΑ

Σκουπίδια απεργία - ΠΟΕ – ΟΤΑ: Δεν πάμε για καφέ στο Μαξίμου

Σκουπίδια απεργία - ΠΟΕ – ΟΤΑ: Δεν πάμε για καφέ στο Μαξίμου

Ως βήμα πρώτης προσέγγισης και καλής θέλησης χαρακτήρισε εκ μέρους της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο Γιάννης Τσούνης την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει την αντιπροσωπεία των εργαζομένων στους δήμους στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00 το πρωί της Τρίτης (27/06/2017).

Ο αναπληρωτής γ.γ. της ΠΟΕ – ΟΤΑ υπογράμμισε, πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «δεν πάμε να πιούμε καφέ, πάμε να διαπραγματευτούμε. Όταν καλυφθούμε για τους εργαζόμενους θα τα βρούμε».

Πρόσθεσε δε: «Εμείς ακόμα αναμένουμε περισσότερες εγγυήσεις».

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας (26/06/2017) ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο κ. Τσούνης ανέφερε πως «η διάταξη που προτείνεται βελτιώνεται σε σχέση με το ηλικιακό όριο (σ.σ. από τα 45 έτη αυξήθηκε στα 50)».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως δεν διασφαλίζει κανείς τη διεξαγωγή των διαγωνισμών για τις προσλήψεις, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά καθαρά αρμοδιότητα των δήμων.

Τέλος, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας για μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων με βασικό κριτήριο την εμπειρία.

Σχετικές ειδήσεις