ΕΛΛΑΔΑ

Κ.Γιαννίκος: «Δεν είναι νόμιμη η σύλληψή μου»

Κ.Γιαννίκος: «Δεν είναι νόμιμη η σύλληψή μου»

Τη νομιμότητα της σύλληψής του αμφισβητεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του Alter Κώστας Γιαννίκος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.


Δια του συνηγόρου υπεράσπισής του, Ηλία Αναγνωστόπουλου, υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του νόμιμου εκπροσώπου της.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον κύριο Αναγνωστόπουλο, τελούν υπό δέσμευση τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Γιαννίκου με ταυτόχρονη αναστολή κάθε διωκτικού μέτρου εναντίον του.

Μάλιστα, ο διευθύνον σύμβουλος του Alter θεωρεί ότι το ΣΔΟΕ προχώρησε στη σύλληψή του με το αιτιολογικό ότι η διαδικασία του άρθρου 99 έχει αδρανήσει.

Όμως, όπως διευκρινίζει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, αυτό που συνέβη είναι η παραίτηση του μεσολαβητή που είχε ορίσει το δικαστήριο και ο διορισμός νέου μεσολαβητή πριν από λίγες ημέρες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όπου και πήρε προθεσμία για αύριο προκειμένου να απολογηθεί.