ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Πρέβεζα - Ο δήμαρχος της πόλης στο Newsbomb.gr: «Υπάρχει αναστάτωση, προκλήθηκαν ζημιές»

Σεισμός Πρέβεζα - Ο δήμαρχος της πόλης στο Newsbomb.gr: «Υπάρχει αναστάτωση, προκλήθηκαν ζημιές»
«Ψυχραιμία» συνιστά ο δήμαρχος.
EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

«Μας ταρακούνησε για τα καλά», τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, για το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που «ξύπνησε» την ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Τρίτης (05/02).

«Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός και το επίκεντρό του πολύ κοντά στην πόλη μας. Μας ταρακούνησε, όχι μόνο την πόλη αλλά και τα γύρω χωριά ακόμα και τα νησιά, όπως τη Λευκάδα», πρόσθεσε ο κ. Μπαΐλης.

«Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές. Έχω ήδη ζητήσει αυτοψία από κλιμάκια τεχνικών, όπου υπάρχουν μικροζημιές, με προτεραιότητα στα σχολικά κτήρια, προκειμένου οι μαθητές μας να είναι ασφαλείς. Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο Τεχνικό Λύκειο αλλά πουθενά δεν μου έχει αναφερθεί πρόβλημα στατικότητας κτηρίου», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος.

«Η αποκατάσταση θα είναι άμεση» τόνισε ο κ. Μπαΐλης και συνέστησε «πάνω απ' όλα ψυχραιμία» στους κατοίκους.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός Πρέβεζα – Λέκκας στο Newsbomb.gr: Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με το δημοτικό ραδιόφωνο της Πρέβεζας, με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν ρωγμές και πεσμένοι σοβάδες σε σχολικά κτήρια αλλά και σε κατοικίες κυρίως στην περιοχή των Λευκαδίτικων αλλά και στην Λ. Ειρήνης.
Η παραλιακή ζώνη (μέχρι το Κανάλι και την Καστροσυκιά) φαίνεται να επλήγησαν περισσότερο από την ισχυρή δόνηση και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη σημειώθηκαν πτώσεις βράχων σε δρόμους και χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων για την απομάκρυνσή τους.

Μέσα στην Πρέβεζα σημειώθηκαν πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια ενώ κάποια μαγαζιά και σούπερ μαρκετ δεν έχουν ανοίξει αφού τα είδη που έχουν πέσει στο πάτωμα καθιστούν αδύνατη την είσοδο πελατών. Ένα παλιό σπίτι στην οδό Μεσολογγίου (το οποίο ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα) κατέρρευσε ενώ πτώσεις σοβάδων σημειώθηκαν και σε νεότερες κατοικίες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελος Γιαννουλάτος ο οποίος μαζί με τέσσερα κλιμάκια μηχανικών πραγματοποιούν αυτοψίες στα σχολεία καλεί τους πολίτες που διαπιστώνουν ζημιές σε κτήρια να κάνουν σχετική δήλωση στο Δημαρχείο. Ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε επαφή με τους διευθυντές Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Σαράφογλου και Κώστα Καμπουράκη ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται μαζί τους σε σχολεία (όπως το Δημοτικό του Μυτικα και το 7ο Νηπιαγωγείο) που οι διευθυντές έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν προβλήματα.

Ως «ευτύχημα» χαρακτηρίζει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Πρέβεζας του ΙΓΜΕ Ευάγγελος Νικολάου το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν μέσα στην θάλασσα τονίζοντας ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει όπου χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνικό «κανόνι»: Πτώχευση για γνωστή αεροπορική εταιρεία

Πέθανε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

Σχετικές ειδήσεις