Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μόρια - Δήμαρχος Μυτιλήνης: «Μία τραγική εξέλιξη εν μέσω κορονοϊού»

Newsbomb

Στις φλόγες τυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (09/09) το ΚΥΤ στη Μόρια - Τι λέει ο Δήμαρχος 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Ευστράτιος Κυτέλης μιλώντας στο Mega, ήταν «μια πολύ δύσκολη νύχτα για όλους και όλοι στο νησί είναι ανήσυχοι. Εν μέσω πανδημίας μια τέτοια εξέλιξη είναι τραγική, καθώς αυτή τη στιγμή 12.000 άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι επί της Εθνικής Οδού και άλλοι έχουν φύγει μέσα στα βουνά» είπε ο κ. Κυτέλης.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους.

O δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης μίλησε και στον ΣΚΑΪ και έκανε λόγο για «μια πολύ δύσκολη νύχτα εν μέσω πανδημίας». Είπε ότι 12.000 μετανάστες είναι στον δρόμο και φυλάσσονται. «Μεταξύ αυτών και πάσχοντες» με κορωνοϊό. Κατά τη διάρκεια της φωτιάς κάποιοι από τους μετανάστες διέφυγαν στα βουνά, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, και «αναμένουμε το φως της ημέρας για να δούμε τί έχει συμβεί. Ευελπιστώ ότι η εκκένωση (του καταυλισμού) έγινε με ασφάλεια». Σημείωσε ότι ο Δήμος περίμενε σήμερα να βγουν τα αποτελέσματα 1000 τεστ κορωνοϊού που έγιναν σε μετανάστες.

Ο κ. Κύτελης τόνισε ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο καθώς και οι «φυλασσόμενοι μετανάστες επί της εθνικής οδού». Για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, ο Δήμαρχος είπε: «Δεν είναι τυχαίο ότι είχαμε ταυτόχρονες φωτιές και στη Δυτική Λέσβο και μέσα στο ΚΥΤ. Όταν σε ένα ΚΥΤ δυναμικότητας 2.800 ατόμων φιλοξενείς πάνω από 12.000 άτομα, καταλαβαίνετε ότι οι εντάσεις ποτέ δεν έλειψαν. Η πανδημία ήταν αυτή η οποία ήρθε για να δώσει αυτό το έναυσμα λόγω και του κλεισίματος του ΚΥΤ και της φύλαξης των όσων έπασχαν από τον COVID 19».

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/moria-eksegersi-kai-fotia-ston-kataylismo
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Διαβάστε για τη μεγάλη φωτιά στη Μόρια ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: «Αν ο Ερντογάν κάνει το λάθος η απάντηση μας θα είναι συντριπτική»