Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΕΕΣ μιλά στο Newsbomb.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και το μουσικό συγκρότημα «ONE» προκειμένου να δημιουργήσουν ένα τραγούδι για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που είναι σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, δημιούργησε ένα τραγούδι με αγγλικούς στίχους και τίτλο It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem).

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και το μουσικό συγκρότημα «ONE».

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού και στο πλαίσιο καλλιέργειας και ανάπτυξης του εθελοντισμού στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και το μουσικό συγκρότημα ONE για τη δημιουργία τραγουδιού, με αγγλικό στίχο, με τον τίτλο «It’s Giving Time (The Red Cross Anthem)», είπε αρχικά ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης.

«Το όλο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12), ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να τιμήσει τους χιλιάδες των εθελοντών του ανά την Ελλάδα αλλά και τους εθελοντές παγκοσμίως και ιδιαίτερα αυτούς του Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου», ανέφερε σχετικά με το τραγούδι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για την ευρύτερη διάδοση του τραγουδιού δημιουργήθηκε βίντεο κλιπ από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου με τους ONE και εθελοντές όλων των Σωμάτων (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών & Νεότητας) του Ε.Ε.Σ.

«Πρόκειται για μία τεράστια προσπάθεια, η οποία έγινε με πολύ αγάπη απ’ όλους μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή προσπάθεια για τα δεδομένα του Ε.Ε.Σ, η οποία εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις και ενέργειες που εφαρμόζει και υλοποιεί η Διοίκηση του Ε.Ε.Σ.», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης στο Newsbomb.gr.

«Στην μεγάλη αυτή παραγωγή συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εθελοντές, ενώ τα γυρίσματα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά, όπως αυτά εντός του συρμού του Μετρό και στον Σταθμό Συντάγματος τα οποία έγιναν μεταμεσονύχτια αλλά και αυτά στην Ακρόπολη, στο ΟΑΚΑ, στο Ζάππειο και στη Στοά Κοραή», υπογράμμισε.

«Στο βίντεο κλιπ αυτό επιδιώξαμε, εκτός από το εορταστικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, να περάσουμε και άλλα μηνύματα, όπως η αναγνώριση και η επιβράβευση των παλαιότερων εθελοντών μας, η μεταλαμπάδευση των υπέρτατων αξιών του Ερυθρού Σταυρού από τις μεγαλύτερες στις νεότερες γενιές, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας», εξήγησε.

Στόχος του τραγουδιού είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να τιμήσει τους χιλιάδες των εθελοντών του ανά την Ελλάδα που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους για να ενισχύσουν το κοινωνικό σύνολο αλλά και τους εθελοντές παγκοσμίως που αφιερώνουν αφιλοκερδώς τον χρόνο τους για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.

«Ο Ε.Ε.Σ. εδώ και αρκετό διάστημα έχει εντείνει τις προσπάθειές του στον καλλιτεχνικό στερέωμα, πραγματοποιώντας μια σειρά από συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες, είτε μέσω συναυλιών και εκδηλώσεων είτε μέσω δημιουργίας οπτικοακουστικού υλικού, στοχεύοντας πάντοτε στη διάδοση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης σε ένα ευρύτερο φάσμα κοινού και ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές που είναι και οι αυριανοί εθελοντές μας», ανέφερε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης.

O Υπεύθυνος Επικοινωνίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης θέλησε να ευχαριστήσει «Τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και τους ONE που στήριξαν αφιλοκερδώς την προσπάθειά μας. Επίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού, τον ΣΤΑΣΥ, το ΟΑΚΑ, τη Dancity/σχολή χορού , το Delight (cafe/wine bar) και το Low Grass (cafe/bistro) για την αφιλοκερδή συμβολή τους στην πραγματοποίηση του εορταστικού βίντεο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ευχαριστούμε φυσικά και την δισκογραφική εταιρεία MINOS EMI Universal, μέσω της οποία το τραγούδι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναπαράγεται σε όλες τις πλατφόρμες streaming μουσικής, καθώς και στο YouTube της εταιρείας, όπου μπορείτε να βρείτε το βιντέο κλιπ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Διαβάστε επίσης

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με το τραγούδι: «It’s Giving Time»

Παγκόσμια ημέρα διαβήτη: Το Newsbomb.gr στη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Σύνταγμα

Δημήτρης Καιρίδης στο Newsbomb.gr: Η φωνή της Ελλάδας ακούγεται - Άψογη διαχείριση ασύλου