Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κρύφτηκε» η Καλαμάτα από τη σκόνη – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στη Μεσσηνία

Newsbomb

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Καλαμάτα

H Καλαμάτα είναι σκεπασμένη από ένα σύννεφο σκόνης. Ο ουρανός είναι κόκκινος ενώ η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί από τη σκόνη της Σαχάρας ενώ η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με το messinialive, οι θυελλώδεις νοτιάδες έχουν φέρει ποσότητες σαχαριανής σκόνης, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η αφρικανική σκόνη έχει πνίξει από το πρωί της Τρίτης και περιοχές της Ηλείας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τρίτης είχε «σκαρφαλώσει» στους 32 βαθμούς Κελσίου, όπου σε συνδυασμό με τον ισχυρό θερμό άνεμο που φυσά αλλά και την αφρικανική σκόνη, συνθέτουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η πρόγνωση του καιρού της Τετάρτης

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις νυχτερινές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στο νότιο Αιγαίο.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 με 8, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.