ΕΘΝΙΚΑ

Οι νέες περικοπές θα «αφοπλίσουν» το Πολεμικό Ναυτικό

Οι νέες περικοπές θα «αφοπλίσουν» το Πολεμικό Ναυτικό

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι νέες περικοπές στα κονδύλια των Ενόπλων Δυνάμεων και στους μισθούς των ένστολων κρούει ο αρχηγός του ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.

O αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης κάνει λόγο για «δυσβάστακτες και δυσανάλογες περικοπές» στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στα κονδύλια του Πολεμικού Ναυτικού.

«Το Πολεμικό Ναυτικό επί του παρόντος διατηρεί την επιχειρησιακή του ικανότητα», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη «Real News» ο αρχηγός του ΓΕΝ, για να συμπληρώσει όμως ότι «η περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού θα την επηρεάσει μέσο-μακροπρόθεσμα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον εάν έχει σκεφθεί το ενδεχόμενο της παραίτησης ως αντίδραση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια που οδηγούν στην αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Χρηστίδης δηλώνει ότι αν και έχει διαπαιδαγωγηθεί να μην εγκαταλείπει τη μάχη, «είναι έτοιμος να παραιτηθεί, θέτοντας το συμφέρον του έθνους και του Πολεμικού Ναυτικού, πάνω από τον εαυτό του».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση-Σιωπή από το Μαξίμου

Στο μεταξύ, η δημόσια παρέμβαση του Αρχηγού του ΓΕΝ προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις, ιδιαίτερα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «παρέμβαση ευθύνης» και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να στηλιτεύουν «την εκκωφαντική σιωπή» του Μαξίμου.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αντιναύαρχου Χρηστίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας ανέφερε ότι «η παρέμβαση του Αρχηγού είναι μια παρέμβαση ευθύνης γιατί κρίνω και από την ποιότητα του αρχηγού. Είναι ένας έμπειρος, μάχιμος αξιωματικός ο οποίος μέχρι και τώρα έχει δείξει τα στοιχεία ενός μετρημένου ανθρώπου».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ είπε ότι οι δηλώσεις του Κοσμά Χρηστίδη «συνιστούν μέγα πολιτικό ζήτημα» κάνοντας λόγο για εκκωφαντική σιωπή από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου».

Διαβάστε επίσης:

Παπούλιας: Θεματοφύλακες της Εθνικής Ανεξαρτησίας οι Ένοπλες Δυνάμεις

Τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις στρατιωτών

ΣΥΡΙΖΑ: Θα βυθιστεί στη φτώχεια όποιος φοράει στολή