ΕΘΝΙΚΑ

Απαράδεκτη η απαίτηση Κομισιόν για κατάργηση της θητείας

Απαράδεκτη η απαίτηση Κομισιόν για κατάργηση της θητείας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της Κομισιόν για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας.

Η πρόταση υπάρχει σε επίσημο κείμενο της Κομισιόν και αυτό προκαλεί πλέον σενάρια για το που το πάνε οι Ευρωπαίοι, αφού το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια «απλή ανοησία» ενός ευρωπαίου γραφειοκράτη δεν πείθει πλέον.

«Η θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αντιδρώντας έτσι στην έκθεση της Κομισιόν η οποία μία ημέρα μετά από το Eurogroup πρότεινε για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών την κατάργησή της.

Η τριετής καθημερινή ενασχόληση με την Ελλάδα αποκλείει πια τέτοια ενδεχόμενα και δεν μπορεί κανείς στην ΕΕ να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

Οι οποίες βέβαια περιλαμβάνουν απαραιτήτως τη λειτουργία ετοιμοπόλεμων Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν είναι δυνατόν σε επίσημα κείμενα να αναγράφονται τυχαία τόσο μεγάλες ανοησίες.

Δεν μπορεί οι συντάκτες της έκθεσης να μην γνωρίζουν την τουρκική απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κάθε μέρα ,δεκαετίες τώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες, ώστε να μην «επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας».

Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62% σε «λειτουργικές δαπάνες... και περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών που μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας»!

Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν γράφουν: «Οι μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την περίοδο 2013-2014 ανέρχονται σε περίπου 340 εκατ. ευρώ και έρχονται να προστεθούν στις παλαιότερες μειώσεις στρατιωτικών προμηθειών. Άλλα μέτρα συμπεριλαμβάνουν μείωση σε επιχειρησιακές δαπάνες μέσω κλεισίματος στρατοπέδων και μείωση του αριθμού των εισαχθέντων σε στρατιωτικές σχολές. Τη διετία 2013-2014, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 400 εκατ. ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 0,2% του ΑΕΠ της Ελλάδας».

Το περίεργο είναι, ότι αναγνωρίζουν και οι ίδιοι τις «γεωστρατηγικές ιδιαιτερότητες» της περιοχής και παρόλα αυτά επιμένουν και για το λόγο του αληθές αναφέρουν συγκεκριμένα: «οι γεωστρατηγικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας οδήγησαν σε πολύ μεγάλες δαπάνες για την άμυνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι δαπάνες για την άμυνα το 1994 ήταν 5,4% του ΑΕΠ, 4% το 2000, ενώ το 2009 ανέρχονταν στο 3,9% του ελληνικού ΑΕΠ».

Τι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχει η Ελλάδα αν δεν έχει στρατιώτες κύριοι; Επαγγελματίες; Και πως θα πληρώνονται αφού εσείς μας κόβετε από παντού;

Ή μήπως θα... εγγυηθεί τα σύνορά μας η Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτή την εκδοχή την έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ξεγράψει.

Και στην τελική ποιος επιτρέπει σε όλους αυτούς τους "ουρανοκατέβατους" να ασχολούνται με θέματα που αφορούν την Εθνική μας ασφάλεια;

Αυτά παθαίνει κανείς όταν παραδίδει την Εθνική του κυριαρχία στα χέρια των Ευρωπαίων...