ΚΥΠΡΟΣ

Η κυβέρνηση υπεύθυνη για την τραγωδία στην Κύπρο

Η κυβέρνηση υπεύθυνη για την τραγωδία στην Κύπρο
Η ευθύνη για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο βαραίνει περισσότερο την κυβέρνηση στην ολότητά της θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία..

Η ευθύνη για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο βαραίνει περισσότερο την κυβέρνηση στην ολότητά της θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία (78,23%) των Κυπρίων, όπως προκύπτει σε έρευνα της εταιρείας LS Prime Market Research & Consulting Ltd για λογαριασμό της εφημερίδας "Σημερινή".


Πιο αναλυτικά, επί του συνόλου των ερωτηθέντων, ποσοστό 25% αποδίδει τη μεγαλύτερη ευθύνη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ το 42% πιστεύει ότι οι ευθύνες βαραίνουν γενικά την κυβέρνηση. Ένας στους δέκα θεωρεί ως κύριο υπεύθυνο το υπουργείο Άμυνας, ενώ ένα 3% το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για εντοπισμό και τιμωρία των ενόχων. Το 80% θεωρεί ότι αυτοί οι χειρισμοί δεν αρκούν, προκειμένου να εξευρεθούν όσοι ευθύνονται και ν' αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αρνητική είναι η εικόνα του Προέδρου Χριστόφια για μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών, με επτά στους δέκα να μην έχουν και την καλύτερη των εντυπώσεων για τον Κύπριο Πρόεδρο, ενώ το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας θα πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, σχεδόν οι μισοί των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται την ερευνητική επιτροπή, που ορίστηκε για εντοπισμό των υπευθύνων για την τραγωδία στη ναυτική βάση. Πρόκειται γι' ακόμη ένα εύρημα που έρχεται να ενισχύσει την ήδη παγιωμένη αντίληψη ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης και οι ένοχοι δεν θα τιμωρηθούν.